Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Boris Kollár o "hackerskom útoku" v NR SR: Istý poslanec poprepájal iné káble, mám dosť toho, ako Zemanová "pindá"
Zdielať na

Boris Kollár o "hackerskom útoku" v NR SR: Istý poslanec poprepájal iné káble, mám dosť toho, ako Zemanová "pindá"

BRATISLAVA / V súvislosti s incidentom NR SR podal jej predseda Boris Kollár trestné oznámenie, hoci na tlačovej konferencii uviedol, že za nefunkčným padnutým systémom sa skrýva konkrétny poslanec.

Boris Kollár uviedol, že nemenovaný poslanec, ktorý prepojením káblov znefunkčnil IT systém v Národnej rade, tak mal vykonať približne o 10:43 v utorok minulý týždeň. Novinám PLUS sa podarilo zistiť, že ide o poslanca z výboru pre kultúru a médiá z klubu OĽaNO Róberta Haláka. K incidentu malo dôjsť tak, že poslanec Halák mal prehodiť káble na svojom mieste. S poslancom sme sa snažili spojiť, ale neúspešne. 

Meno poslanca však neodhalil s tým, že vo veci je podané trestné oznámenie a prebieha vyšetrovanie. "Nie som ani vyšetrovateľ, ani prokurátor," povedal Kollár s tým, že nechce povedať niečo, čo by mohol potom ľutovať. Zároveň však pripustil, že ak by išlo o lajdáckosť, tak bude trvať na tom, aby bola voči poslancovi vyvodená zodpovednosť. 

"Ja sa čudujem, že takáto banalita mohla vyradiť celú Národnú radu," poznamenal Kollár s tým, že NR SR bude pokračovať 8. novembra o 9:00. V utorok tak poslancov čaká niekoľkohodinové hlasovanie, ktoré chce predseda NR SR vždy po hodine rozdeliť 15 minútovou prestávkou. 

 

Kollár povedal, že Zemanovej "pindanie" mu ide na nervy

Predseda a podpredseda parlamentu Boris Kollár a Peter Pčolinský využili príležitosť na to, aby ostro skritizovali SaS. Tá podľa nich apeluje na to, aby sa NR SR otvorila čím skôr len preto, aby ju znova mohli zablokovať. Pčolinkský zároveň uviedol, že "bordel" v parlamente, na ktorý sa sťažuje šéfka klubu liberálov Anna Zemanová, vytvára aj ona sama. Boris Kollár dokonca povedal, že "jej pindanie mu už ide na nervy".

Peter Pčolinský zdôraznil, že body prepadávajú aj SaS, ktorá mala dokonca počas prepadnutia ich zákona sedieť v sále a mala odmietnuť prísť za rečnícky pult. Podpredseda NR SR sa posťažoval, že mu pripadá neuveriteľné, že niekto, kto sa takto správa v sále, sa následne ide sťažovať médiám. 

Súvisiace články

Najčítanejšie