Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na zádušnej omši za Juraja a Matúša sa zúčastnila prezidentka a nechýbal ani premiér
Zdielať na

Na zádušnej omši za Juraja a Matúša sa zúčastnila prezidentka a nechýbal ani premiér

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Eduard Heger (OĽANO) sa vo štvrtok večer zúčastnili na svätej omši za obete októbrovej tragédie na Zámockej ulici v Bratislave a za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi. Bohoslužba sa konala v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Premiér následne na sociálnej sieti vzyval na rešpekt a toleranciu. Zdôraznil, že nevinné obete svojim životom nikoho neohrozovali. Po teroristickom útoku na Zámockej sa ataky smerom k LGBTI+ komunite neustále stupňujú. Práve preto nielen hlava štátu, ale aj predseda vlády tapelujú na to, aby sa Slovensko stalo bezpečnou krajinou pre každého šloveka bez rozdielu. 

Premiér Heger chce bezpečnú krajinu pre všetkých

"Matúš a Juraj, na ktorých dnes spomíname, svojim životom nikoho neohrozovali, nikomu neubližovali. Boli súčasťou našej krajiny, boli našimi občanmi, mali svoje plány a sny," začal Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti a zdôraznil, že rovnako sa pomodlili, aj za mladé životy, ktoré zbytočne vyhasli pri dopravnej nehode na Zochovej ulici.

"Dnes vnímam, že hnevu a nenávisti je v našej spoločnosti veľmi veľa, a to nemôžeme tolerovať. Aj preto bolo hlavným úmyslom dnešnej omše modlitba za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi. Porozumenie, vzájomný rešpekt, láska k blížnemu, to sú hodnoty, ktoré potrebujeme k sebe prechovávať, tie prinášajú rozmach a prospech pre nás všetkých," pokračoval Heger s tým, že žiada o to, aby sme preukazovali porozumenie a úctu.

"Rešpektujme sa navzájom. Verím, že máme spoločný cieľ. Demokratickú krajinu, v ktorej sa každý cíti slobodne a bezpečne," uzavrel premiér. 

Súvisiace články

Najčítanejšie