Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Známe hračkárstvo šíri konšpirácie a útočí na LGBTI+ menšinu: Iniciatíva Sexistický kix vyzýva na jeho bojkot
Zdielať na

Známe hračkárstvo šíri konšpirácie a útočí na LGBTI+ menšinu: Iniciatíva Sexistický kix vyzýva na jeho bojkot

BRATISLAVA / Hračkárstvo Dráčik už niekoľko mesiacov na svojej stránke zverejňuje kontroverzné odkazy pre nakupujúcich a šíri dezinformácie. Najnovšie verejnosť pobúril útok na LGBTI+ menšinu.

Na kontroverzné odkazy hračkárstva zareagovala iniciatíva Sexistický kix. Tá okrem iného každoročne udeľuje anticenu, pomocou ktorej upozorňuje na sexistickú reklamu na Slovensku.

Iniciatíva najnovšie ľudí verejne vyzvala na bojkot Dráčika. "Najväčšie hračkárstvo na Slovensku sa uchyľuje k demagógii, šíri konšpirácie a dezinformácie. Firma prostredníctvom svojho webu napríklad podporuje ruskú inváziu v Ukrajine, spochybňuje očkovanie, útočí na prezidentku Čaputovú a najnovšie aj zosmiešňuje LGBTI+ ľudí," píše iniciatíva na sociálnej sieti. 

Ľudí preto vyzýva, aby v danom hračkárstve nenakupovali. Iniciatíva tiež zdôrazňuje, že najmä v súvislosti s blížiacimi sa Vianocami to môže firma bolestivo pocítiť. "Napíšte mail výrobcom, s ktorými Dráčik spolupracuje a dajte im vedieť váš názor," napísala iniciatíva.

Hračkárstvo Dráčik sa v minulosti viackrát negatívne zviditeľnilo. Dôvodom boli bannery na webovej stránke firmy, v ktorých sa vyjadruje k súčasnému spoločenskému dianiu. "Miesto pokoja hľadáme konflikt, miesto priateľa vytvárame nepriateľa," napísalo hračkárstvo napríklad o vojne na Ukrajine. V minulosti tiež na svojom webe zverejnilo inzerát na nákup plynu, pri ktorom "rozhoduje cena, nie mena"

Po útoku na Zámockej najnovšie hračkárstvo na svojom webe zaútočilo aj na LGBTI+ menšinu. "Sú to nástroje na vytváranie napätia v spoločnosti," napísali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie