Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lengvarský k výpovediam zdravotníkov: Ak sa nedohodneme, urgentná starostlivosť bude fungovať, tvrdí
Zdielať na

Lengvarský k výpovediam zdravotníkov: Ak sa nedohodneme, urgentná starostlivosť bude fungovať, tvrdí

BRATISLAVA / Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) sa vyjadril k aktuálnej situácii v zdravotníctve. Počas tlačovej konferencie sa vyjadril k požiadavkám zdravotníkov i k tomu, ako bude postupovať v prípade, ak sa s nimi nedohodnú.

Minister na tlačovej konferencii informoval o plnení požiadaviek Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Počas tlačovej konferencia vysvetlil, ako chcú plniť jednotlivé požiadavky zdravotníkov.

Požiadaviek je dokopy osem, týkajú sa rôznych cieľov, ktoré by im mali zaručiť podmienky pre ich ďalšie fungovanie. Podľa slov Lengvarského budú viaceré z nich splnené v najbližších rokoch, na ich splnení sa buď pracuje alebo už je legislatívne schválená.

Viac o tom, ako plánuje jednotlivé body splniť, sa dozviete vo videu.

V prípade ak sa so zdravotníkmi nedohodnú, od 1. decembra naberú platnosť ich výpovede. "Urgentná starostlivosť bude fungovať," reagoval minister Lengvarský na túto alternatívu s tým, že občanov nechce strašiť ani vnášať chaos do procesu.

V priebehu nasledujúceho týždňa sa má konať stretnutie s riaditeľmi nemocníc. "Budeme  riešiť, ako poskytnúť zdravotnú starostlivosť tak, aby to pacient čo najmenej pocítil," dodal. Otázku ohľadom zdravotníkov chce uzavrieť nasledujúci týždeň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie