Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Budú sa mať vlekári lepšie než lekári? Na vaše otázky odpovedali Pčolinský a Raši
Zdielať na

Budú sa mať vlekári lepšie než lekári? Na vaše otázky odpovedali Pčolinský a Raši

BRATISLAVA / Budú sa vlekári radovať viac ako podnikatelia v gastre z nižšej DPH? Legálna versus nelegálna migrácia - kto má urobiť poriadok? A čo lekári a ich výpovede? Budeme o 20 dní odkladať operácie? Na vaše otázky odpovedali v štúdiu Na hrane TV JOJ podpredseda NR SR a Sme rodina Peter Pčolinský a exminister zdravotníctva, opozičný poslanec a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši.

Dočká sa pomoci aj gastro? Pčolinský uviedol, že Sme rodina presadila do PVV zníženie DPH na gastro, ale 2,5 roka sa im to stále nepodarilo presadiť. Rokovania s Bruselom označil za zdĺhavé a preto sa pre toto zníženie rozhodli na koaličnej rade. "Remišová klame a Šeliga na koaličnej rade ani necekol," povedal Pčolinský a pokračoval tým, že ak by bol predsedom klubu nieln Sme rodina, ale aj OĽaNO, tak sa poslanci k informáciám určite dostanú. 

"Remišová nevedela, či sa rieši DPH, alebo HDP," sarkasticky poznamenal Raši s tým, že kvôli aktivitám Borisa Kollára sa nemôže stať, že takýto návrh predkladá narýchlo poslanec zo Sme rodina. "Snažíme sa nájsť spôsob, ako by mohlo byť znížená DPH na celé gastro," povedal Pčolinský a dodal, že zatiaľ na to nebola vôľa. Argumentoval aj tým, že zníženie sa týka aj športových hál a Aquaparkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie