Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lengvarský verí, že zdravotníci výpovede do konca týždňa stiahnu, opačný prípad nechcel komentovať
Zdielať na

Lengvarský verí, že zdravotníci výpovede do konca týždňa stiahnu, opačný prípad nechcel komentovať

BRATISLAVA / Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) informoval po stretnutí s riaditeľmi nemocníc. Podľa jeho slov pevne verí, že do konca týždňa sa situácia podarí vyriešiť a zdravotníci svoje výpovede stiahnu.

"Chcel by som poďakovať riaditeľom nemocníc za to, že dnes merali cestu sem a chcem poďakovať všetkým lekárom, ktorí nepodali výpovede a zároveň aj tým, ktorí ich podali a chcú nimi chcú zmeniť stav zdravotníctva," povedal minister na úvod. Hlavným bodom rokovania podľa jeho slov bolo vyhodnotenie situácie v súvislosti s výpoveďami zdravotníkov. "Je nanajvýš podstatné sa dohodnúť tak, aby k výpoveďam lekárov neprišlo," dodal Lengvarský.

O situácii v zdravotníctve sa politici po mimoriadnom rokovaní vlády majú rozprávať na koaličnej rade. Lengvarský verí, že sa im napokon podarí dohodnúť so zdravotníkmi tak, aby k výpoveďam nedošlo. Memorandum ministerstva zdravotníctva, ktoréhé prvú verziu LOZ neprijalo, bolo podľa ministra prepracované a novú verziu dostalo LOZ. "Verím, že tieto kroky sa pretavia do toho, že k výpovediam nedôjde," dodal minister.

"Sú rôzne scenáre, ale nerád by som o nich hovoril," reagoval Lengvarský na scenár, že sa do začiatku decembra so zdravotníkmi nedohodnú. Dodal, že všetky ostatné scenáre než tie, že sa napokon dohodnú, považujú za zaťažujúce pre pacientov. Lengvarský vysvetlil, že pondelkové (14.11.) rokovanie s LOZ sa zrušilo práve kvôli večernému rokovaniu koaličnej rady, kde majú situáciu prerokovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie