Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po siedmich hodinách znova bez dohody: Lekári 17. novembra vyjdú do ulíc
Zdielať na

Po siedmich hodinách znova bez dohody: Lekári 17. novembra vyjdú do ulíc

Zdroj: noviny.sk/SITA

BRATISLAVA / Dohoda nie je, ale začíname sa k nej blížiť, uviedol po niekoľkohodinovom rokovan'í na Úrade vlády Peter Visolajský. Hovoriť o tom, koľko bolo komu ponúknuté považuje šéf odborov za nedôstojné.

Visolajský chce, aby sa vláda začala zaoberať problémami svojich občanov. "Dostali sme od vlády návrh, ktorý nie celkom reflektuje našu snahu," začal Visolajský s tý, že napriek diskusii s premiérom argumenty nepadli na úrodnú pôdu. Zajtrajší protest pred Úradom vlády sa neruší, ale Visolajský zdôraznil, že tam "rád privíta ľudí, ktorým záleží na zdravotníctve". 

"Chceme nastaviť systém tak, aby bolo dôstojné odmeňovanie lekárov v nemocniciach," pokračoval Visolajský ďalej s tým, že vníma aj napätie v koalícii. "Naša snaha to bolo vyriešiť dne," uviedol šéf lekárskych výborov po rokovaní, ktoré trvalo sedem hodín. 

Problémom teda zostáva mechanizmus odmeňovania pracovníkov v zdravotníctve, ale aj pôrodným asistentkám. Do výpovedí lekárov zostáva už len 14 dní a ďalšie rokovanie je naplánované na pondelok o 10:00. 

Najčítanejšie