Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Erika Kaliňáka si v rozhovore podal moderátor ČT 24. Video sa sociálnymi sieťami šíri, ako chrípka plnou MHD
Zdielať na

Erika Kaliňáka si v rozhovore podal moderátor ČT 24. Video sa sociálnymi sieťami šíri, ako chrípka plnou MHD

BRATISLAVA / Ľuboša Rosého, moderátora spravodajskej ČT 24 zaujímalo na základe čoho obmedzuje vláda Roberta Fica prístup novinárov k informáciám.

Erik Kaliňák je na Úrade vlády SR šéfom poradcov premiéra Roberta Fica. Moderátor Ľuboš Rosí z ČT 24  sa preto synovca Roberta Kaliňáka pýtal na to, či predsedovi vlády obmedzenie komunikácie s vybranými médiami poradil on. Ten sa k tejto rade otvorene priznal. Po jeho vystúpení vo verejnoprávnej ČT 24 hovoria ľudia na sociálnych sieťach o medzinárodnej hanbe. Relácii Newsroom 24 sa venoval aj portál O médiach

"To ste pánovi Ficovi poradil vy, tak trochu umlčať niektoré médiá, respektíve mlčať smerom k ním?" opýtal sa moderátor Rosí.

"Áno, jedna z prvých mojich rád premiérovi bola smerom k našim médiám. Týkalo sa to zahraničných ciest, pretože keď som mal možnosť vidieť ich reportáž zo zahraničných ciest premiéra, tak bola veľmi tendenčná, manipulatívna a ako obvykle, kritická, jednostranná," reagoval Erik Kaliňák. 

Moderátor reagoval na výrok šéfa poradcov premiéra otázkou: "Pardon, a vy ste mediálny analytik? Alebo ste si dával nejaké čiarky v rámci kvantitatívnej alebo kvalitatívnej analýzy? Alebo to je váš subjektívny názor, to vás napadlo? Mladý Kaliňák reagoval tým, že ak ide o veľmi tendečné výstupy čiarky si robiť nemusí. "Bolo to veľmi do očí bijúce," povedal Erik Kaliňák. 

Celý rozhovor si môžete pozrieť vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie