Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Nemci zasiahli proti známej Ruske: Putinovu fanúšičku, ktorá útočila na utečencov z Ukrajiny vyhostili
Zdielať na

Nemci zasiahli proti známej Ruske: Putinovu fanúšičku, ktorá útočila na utečencov z Ukrajiny vyhostili

Zdroj: Polícia SR

BRATISLAVA / Vracia sa do milovaného Ruska! Putinovej fanúšičke Júlii, ktorá urážala ukrajinských utečencov v Nemecku sa splnil sen a svoju vlasť môže milovať doma. Nemecká polícia ju vyhostila z krajiny.

O udalosti informovala slovenská polícia na svoje stránke hoaxy a podvody. "Putinova fanúšička Julia Prochorovová, ktorá ale nežila vo vysnívanom Rusku, ale v skazenom Nemecku pravidelne nahrávala a zverejňovala videá svojich provokácií ukrajinských utečencov a chválila politiku ruského prezidenta," uviedla polícia k prípadu. 

Júlia napríklad hlasno púšťala ruskú hudbu a tancovala Kalinku na proukrajinskom zhromaždení v Mníchove 9. mája, alebo behala za ukrajinskými dievčatami a skandovala "Rusko zvíťazí"

"V ďalšom videu radila Rusom žijúcim v Európskej únii, aby plytvali energiou, aby Európa platila Rusku viac peňazí. Video nazvala  - Ako podporiť ruskú armádu a vyhnúť sa väzeniu v Európe. Natočila aj video, v ktorom namiesto toaletného papiera na záchode používa úradné listy od polície," uviedli v príspevku. 

O vyhostení z Nemecka informoval denník Bild ešte 14. novembra. "Polícia prehľadala jej prenajatý byt v dolnobavorskom Landshute. Pri prehliadke polícia zabavila tri inteligentné telefóny a notebook. Ukázalo sa, že Prochorovová bola v Nemecku nelegálne. Prochorovová prestala komunikovať po tom, čo u nej doma 14. októbra prebehla domová prehliadka," uviedol status.

Súvisiace články