Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Konflikt v parlamente: Pročko vykrikoval na Blanára, že je hanba parlamentu. Vy ste hluchý, reagoval Blanár
Zdielať na

Konflikt v parlamente: Pročko vykrikoval na Blanára, že je hanba parlamentu. Vy ste hluchý, reagoval Blanár

BRATISLAVA / Národná rada SR rokuje o zákone o kyberbezpečnosti. Ten by mal NBÚ umožniť na podnet tajných služieb, ale aj ďalších bezpečostných zložiek blokovať nebezpečný obsah na internete. Pre poslancov je to dôvod na to, aby sa v pléne poriadne pohádali.

Prejav Jozefa Pročka bol klasicky hlučný a poslanec za OĽaNO využil svoj príspevok do rozpravy na to, aby opozícii akcentoval, že šírenie klamstiev a nenávisti nie je slobodou slova. Zároveň poznamenal, že Miroslav Suja (Republika) ho mal obviniť z pytliactva. 

Podpredseda parlamentu Juraj Blanár podľa neho nereagoval adekvátne na to, že ho Suja počas rozpravy prerušil výkrikom. "Máte pocit, že ho upozornil?" rozčúlil sa poslanec. "Ja mám pocit, že vy ste aj hluchý," reagoval Juraj Blanár (Smer-SD) s tým, že upozornil poslancov "aby neprerušovali významný prejav" poslanca Pročka. 

"Za mnou sedí hanba parlamentu," reagoval Jozef Pročko, ktorý sa s podpredsedom NR SR dostal do ostrej hádky. Kričal na Blanára, že mu teda má vziať slovo, lebo to je "tá ich sloboda"

Súvisiace články

Najčítanejšie