Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šeliga apeluje na SaS aby využila šancu, OĽaNO však ďalej ukazuje svoju rozpoltenosť
Zdielať na

Šeliga apeluje na SaS aby využila šancu, OĽaNO však ďalej ukazuje svoju rozpoltenosť

BRATISLAVA / Juraj Šeliga (Za ľudí) vyzýva SaS k spolupráci, OĽaNO však naďalej útočí.

"Kolegovia zo strany SaS, toto je dobrá ponuka, práve teraz je šanca na dohodu vo Vašich rukách, prosím, neopakujte rovnaké chyby a využite ju," apeluje Šeliga na sociálnej sieti. Reagoval tak na tlačový brífing na ktorom sa zúčastnil spolu so zástupcami OĽaNO. 

Rozpoltení obyčajní?

Ešte včera večer však na sociálnej sieti zverejnil Erik Ňarjaš (OĽaNO) príspevok o tom, že s teroristami sa nevyjednáva a on nebude ohýbať svoju chrbtovú kosť. 

"S teroristami sa nevyjednáva! SaS chce zase povaliť vládu a dáva si podmienky. Sú len 2 možnosti, Alebo sa podriadíme Sas a jej návrhu rekonštrukcie vlády, alebo pôjdeme do hlasovania o dôvere vlády a buď to ustojíme, alebo bude vláda vládnuť v demisii do volieb. Verejne vyhlasujem, že ak si Vláda vyberie možnosť podriadenia sa návrhom Sas, tak zvážim konsekvencie a zotrvanie v klube. Do politiky som vstupoval slobodný a slobodný z nej aj keď bude treba odídem, ale určite si nenechám diktovať od Sas, a nebudem ohýbať moju chrbtovú kosť," napísal Matovičov poslanec. 

​Podobnú rétoriku pritom dnes zvolil aj Igor Matovič, ktorý ponúkol svoju demisiu. Zároveň však svoje vyhlásenie začal frontálnym útokom. 

"Kolegovia z SaS pred celým Slovenskom po voľbách sľúbili bezhraničnú lojalitu a vernosť demokratickým voličom. Po odchode z koalície zase sľúbili byť konštruktívnou opozíciou. To čo sa deje dnes, vidíte sami. Dnes o 17. hodine rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu s SaS bojovali. Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami. A rozhodujúci hlas bude patriť človeku, ktorému sa z noci do rána záhadne obrátilo svedomie," uviedol ešte stále minister financií s tým, že to vyzerá akoby SaS nepriamo obvinil z volebnej korupcie. 

Do vlastných kolegov si na sociálnej sieti kopol aj poslanec Gyimesi: "Liberáli v OĽANO vrážajú nôž do chrbta nielen vláde, ale aj všetkým voličom. Ak im táto zrada prejde, prehodnotím svoje ďalšie politické pôsobenie".

Najčítanejšie