Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
PS predstavuje experta na zdravotníctvo: Prichádza k nim jeden z autorov reformy nemocníc, ale aj plánu obnovy
Zdielať na

PS predstavuje experta na zdravotníctvo: Prichádza k nim jeden z autorov reformy nemocníc, ale aj plánu obnovy

BRATISLAVA / Rady Progresívneho Slovenska rozšíri Oskar Dvořák. Predseda strany Michal Šimečka zdôraznil, že je to ďalší dôkaz, že PS sa stáva plnoformátov stranou. Nový expert v radoch strany zdôraznil nedobrú situáciu v zdravotníctve, ktorú dokáže zmeniť len tím odborníkov.

Šimečka v úvode zdôraznil, že občanom treba dať najavo, že krízam sa dá čeliť a to bez hádok a konfliktov. Oskara Dvořáka, ktorý zastáva post nového experta na zdravotníctvo predstavil ako človeka, ktorého pozná dlhé roky a ako výhodu vníma aj to, že pôsobil v tíme na ministerstve zdravotníctva. "Poznám ho ako zanieteného a slušného človeka," uviedol Michal Šimečka s tým, že bývalý GR na ministerstve pripravil reformu nemocníc. 

Dvořák pokračoval tým, že mal na starosti ambulantné, ale aj nemocničnú reformu a plán obnovy. Argumentoval, že dôkazom zlepšenia sú aj prijaté reformy. "Nepochybujem o kvalite spolupráce a riešeniach, ktoré budeme vedieť priniesť," pokračoval Oskar Dvořák s akcentom na to, že najhoršie v zdravotníctve sú počty odvrátiteľných úmrtí. 

Plesne v nemocniciach, masívne odchody zdravotníkov do zahraničia, ale aj absentujúci ambulantný sektor označil za hanebné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie