Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poverený minister Naď po rokovaní vlády: Igor Matovič je príliš konzervatívny. Na robenie politiky máme odlišný názor
Zdielať na

Poverený minister Naď po rokovaní vlády: Igor Matovič je príliš konzervatívny. Na robenie politiky máme odlišný názor

BRATISLAVA / Snem OĽaNO sa napokon konal online. Po rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Podľa šéfa obrany aktuálne prebiehajú debaty a rokovania o ďalšom smerovaní nielen vlády, ale aj o budúcnosti hnutia.

Naď v úvode poznamenal, že má k Igorovi Matovičovi blízko a spája ich rovnaký svetonázor. "Podpisuje sa na viacerích frontoch," povedal na margo novej poslaneckej 76. "Myslím si, že tento projekt môže byť úspešný," doplnil poverený minister. 

Stále je však zrejmé, že 76 poslancov dočasne poverená vláda bez SaS nezaistí. "Cieľom je, aby neboli voľby čo najskôr," dodal Naď ďalej. "Mikuláša Dzurindu považujem za osobného priateľa a diskutujem s ním roky. Už pred šiestimi rokmi sme diskutovali o spájaní demokratických síl a zmysel to má," doplnil ďalej a podotkol, že všetky možnosti sú na stole. 

Dočasne poverený šéf obrany doplnil aj to, že je zbytočné dávať krajinu do rúk mafiánov, čím narážal na strany Smer-SD, ale aj stranu Hlas-SD. 

"Nové veci sa dosiahnu až po návrate Richarda Sulíka," dodal ďalej s tým, že šéf SaS by mal byť mimo SR do konca týždňa, čo mu zabraňuje flexibilne rokovať aj s vlastným poslaneckým klubom. Naď trvá na tom, že vláda by mala viesť Slovensko až do konca volebnéhop obdobia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie