Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pokračovanie vlády je pre mňa najvyššou prioritou, tvrdí Heger. Opäť sa tvári, že má veci pevne v rukách, reaguje Lenč
Zdielať na

Pokračovanie vlády je pre mňa najvyššou prioritou, tvrdí Heger. Opäť sa tvári, že má veci pevne v rukách, reaguje Lenč

BRATISLAVA / Eduard Heger trvá na tom, že svoje kroky komunikuje transparentne a zrozumiteľne. Vyjadril sa tak po včerajšom rokovaní vlády. Pokračovanie jeho vlády je preňho najvyššou prioritou.

Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger sa nevzdáva a to napriek rozpačitým a reakciám nielen strany SaS, ale aj hnutia Sme rodina. Po rokovaní vlády zdôraznil, že komunikuje s poslancami a aktívne zháňa potrebnú 76. Zároveň sa objavili informácie, že Eduard Heger už rokoval o vstupe do strany KDH.

Len pokračovaním vlády je podľa Hegera možné pokračovať niele v reformách, ale aj v implementácii rozpočtu, ktorý parlament schválil na konci roka 2022. "Zbieram podpisy na 76, napreduje to. Mám podporu klubu OĽaNO, prísľub zo strany Sme rodina a Za ľudí," uviedol premiér s obmedzenými kompetenciami. 

OĽaNo v súčasnosti podľa Eduarda Hegera momentálne prechádza sebareflexiou. Nešpecifikoval však závery, pretože procesy ešte prebiehajú. Na margo sťažností SaS, že nevedia s kým majú rokovať, Heger doplnil: "Komunikujem napriamo s Richardom Sulíkom a on somnou." 

Ďalší podvod na voličoch, argumentuje Lenč

Podľa politológa sa dočasne poverený premiér opäť snaží budiť dojem, že má veci pevne v rukách. "Bude sa tváriť, že on je ten, kto rozhoduje o tom, dokedy bude vládnuť dočasne poverený a aká bude jeho politická budúcnosť. Tváriť sa, že rokovania, alebo kupovanie odídencov zo Za ľudí momentálne v klube SaS, prebiehajú podľa plánu. A ak nie, tak on a figové listy na ohanbí Igora Matoviča - Ján Budaj a Jaro Naď - odídu z OĽaNO s. r. o. a na báze Zmeny zdola, Spolu a ostatného planktonu založia projekt, ktorý spojí demokratických demokratov proti "mafii a progresívnym pučistom"," komentoval Jozef Lenč na sociálnej sieti.

Politológ pokračoval s tým, že medzitým sa dejú veci. "Údajne najmä v súkromnej straníckej eseročke Igora Matoviča. Optimisti naivne veria, že sa azda chystá akýsi "pštrosí palácový prevrat", ktorého lídrom by mal byt Edo. Zo slov, ktoré prúdia z centrály obyčajných ľudí a z ÚV je skôr zrejmé, že sa chystá ďalší podvod na voličoch. Po vzore delenia Smer-SSd a Hlas-SD, ktoré práve obyčajní ľudia považujú za bluf s cieľom získať viac percent a znovu ovládnuť Slovensko chcú aj oni urobiť botoxom opeknené OĽaNO," doplnil odborník.

Podľa politológa by malo spájanie demokratického spektra vyzerať asi tak, že "OĽaNO s Matovičom by zbieralo hlasy obyčajných ľudí, ktorí sa radi odievajú do hnedej farby a OĽaNO s Hegerom zas tých, ktorí si zľahka progresívne radi dajú na obed vodku, keďže tá je "biela a nesmrdí" - ako Yeti..."

Súvisiace články

Najčítanejšie