Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomáš kritizuje Kollára: Zneužil svoju funkciu, keď presunul opozičné body na záver schôdze
Zdielať na

Tomáš kritizuje Kollára: Zneužil svoju funkciu, keď presunul opozičné body na záver schôdze

BRATISLAVA – Poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD) skritizoval šéfa NR SR Borisa Kollára. Ten na začiatku stredajšej (1. 2.) schôdze presunul opozičné návrhy zákonov na jej záver, čo vyvolalo napätú atmosféru i v rokovacej sále.

"Dnes predseda parlamentu zneužil svoju funkciu na to, aby bezprecedentne presunul konkrétne opozičné návrhy zákonov na koniec schôdze," povedal Tomáš s tým, že je to na úkor dôchodcov a detí. Reagoval tak na situáciu v rokovacej sále na začiatku schôdze NR SR. 

Ide o návrh zákonov, ktoré sa zaoberajú valorizáciou dôchodkov a školských obedov zadarmo. "Zašli sme tak ďaleko, že náš zákon bol schválený na sociálnom výbore všetkými poslancami," povedal Tomáš o zákone, ktorý valorizuje dôchodky.

V súčasnosti sa dôchodky valorizujú na začiatku januára, novela zákona by umožnila zmenu spôsobu valorizácie, no aj to, že ak v prvom polroku inflácia presiahne 5 %, dôchodky sa zvýšia aj k 1. júlu. "Tento zákon čaká už len na druhé čítanie," povedal s tým, že má širokú podporu.

​Tomáš zároveň pripomenul, že obedy zadarmo zrušilo práve hnutie Sme rodina. "Strana Hlas okamžite reagovala a predložila do parlamentu návrh na opätovné zaradenie obedov zadarmo," povedal s tým, že práve strana Sme rodina predložila do NR SR len pár dní po návrhu Hlasu svoj konkurenčný návrh.

Poslanec zároveň vyzval hnutie Sme rodina, aby podporili aj opozičný návrh. "Nerobte politiku, nerobte si kampaň, spojme sa pre ľudí," dodal.

Na slová povereného predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO), že vláda na obedy zadarmo nemá peniaze, reagoval, že hnutie Sme rodina berie ako súčasť vládnej koalície a keďže taktiež predložili obdobný návrh predpokladá, že poslanci hnutia majú informácie o tom, ako je na tom štátna kasa.

Súvisiace články

Najčítanejšie