Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
PS pôjde do volieb samostatne: Šimečka priblížil piliere predvolebného programu
Zdielať na

PS pôjde do volieb samostatne: Šimečka priblížil piliere predvolebného programu

BRATISLAVA / Členovia mimoparlamentného PS informovali o postupe strany do termínu konania predčasných volieb. Líder strany Michal Šimečka tiež povedal, na akých základoch bude strana viesť predvolebnú kampaň.

"Cítim pocit ľudí, že predčasné voľby môžu viesť k návratu Roberta Fica, a to cítim aj ja ako civilizačné ohrozenie," povedal Šimečka. Dodal, že členovia strany sa pokúsia urobiť všetko pre to, aby návrat Smeru nenastal.

Strana v najbližšom období pripraví volebný program, ktorý má byť vytvorený odborníkmi a postavený na troch princípoch – nespochybniteľná príslušnosť k EÚ a NATO, kompetentné vládnutie a ochrana právneho štátu.

"Potrebujeme sa dostať z hlbokej krízy a z úpadku, do ktorého sme sa dostali," povedal Šimečka. Dodal, že s otázkou volieb sa spája aj otázka, či sa PS pred voľbami spojí s inou stranou alebo pôjde do volieb samostatne.

​"PS je dnes funkčná, konsolidovaná a vnútorne stmelená strana," dodal s tým, že za posledné roky zažili víťazstvá i pády. Pripomenul, že jedinou osobou, ktorá zo strany za posledné obdobie odišla, je súčasná prezidentka Zuzana Čaputová. Dodal, že v strane ostali aj bývalí predsedovia, ktorým sa skončilo funkčné obdobie.

"Chcem byť korektný, čitateľný a otvorený voči našim voličom i partnerom. Chcem vydať v tomto jasný signál – PS pôjde do volieb samostatne," povedal Šimečka. Pripomenul situáciu spred volieb 2020, keď sa PS spojilo do koalície so Spolu a neskôr sa hovorilo aj o spájaní so stranou Za ľudí. "A neskončilo sa to vôbec dobre," dodal.

Predseda PS sa vyjadril aj k možnej povolebnej spolupráci. "Veľa naznačili už tie župné a komunálne voľby," reagoval Šimečka. Dodal, že predsedníctvo strany zasadne po tom, ako bude jasné, kto pôjde do volieb a dohodne sa na jasnom stanovisku.

Súvisiace články

Najčítanejšie