Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Podporovatelia Ruska vrieskali na Naďa aj Káčera: Sebavedomie im dodáva Smer-SSD, reaguje Štefančík
Zdielať na

Podporovatelia Ruska vrieskali na Naďa aj Káčera: Sebavedomie im dodáva Smer-SSD, reaguje Štefančík

BRATISLAVA / V Michalovciach diskutovali o vojne na Ukrajine dočasne poverení ministri obrany a zahraničia Jaroslav Naď a Rastislav Káčer. V publiku sa stretli s tzv. podporovateľmi mieru, ktorí počas diskusie oboch politikov urážali a hlasno kričali.

Hlasní účastníci, ktorí podľa slov Rastislava Káčera počas diskusie "vulgárne ziapali" niekoľkokrát znemožnili debatu. Situácia počas takmer päťdesiat minútovej diskusie niekoľkokrát eskalovala. "V našom záujme je urobiť všetko pre to, aby sa koflikt udržal čo najďalej od našich hraníc," uviedol minister Káčer, ktorý zároveň pripomenul, že Rusko otvorene hovorí o tom, že by sa chcelo zastaviť v Berlíne, alebo v La Manche. 

V úvode diskusie dočasne poverený minister Naď akcentoval to, že aj vykrikujúca časť publika je dôkazom, že na Slovensku vládne demokracia. "Keby ste takto vykrikovali v Rusku, boli by ste v base," uviedol dočasne poverený šéf slovenskej obrany. 

"Toto je vaša túžba? Toto je váš mier? Aby ruské vojská s ich tankami a ich vraždením prechádzali naše hranice, a vraždili naše deti, znásilňovali vaše ženy a ničili vaše domovy? Toto je váš mier? Za toto ste tu prišli ziapať ako stáda paviánov? Nehanbíte sa za to? Toto je vaše vlastnenectvo?" rozkričal sa bývalý kariérny diplomat Rastislav Káčer. 

Jaroslav Naď následne poznamenal, že najradikálnejší a najhlasnejší oponenti začali postupne opúšťať priestor. Zároveň však doplnil, že je veľmi rád, že aj tí najradikálnejší sa na diskusii zúčastňujú, lebo si ich bezpečnostné zložky môžu prísť nasnímať. 

Ovládnuť by sa mal vedieť aj minister, reaguje politológ

Radoslava Štefančíka neuspokojili emotívne reakcie dočasne povereného ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera. "Myslím si, že to nie je dôstojné pre ministra zahraničných vecí. Ak je niekto v takejto funkcii, tak by sa nemal správať ako honelník niekde na poli," reagoval politológ pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Podľa Štefančíka sa treba v takejto funkcii ovládať bez ohľadu na to, či je nám správanie protistrany sympatické, alebo nie. "Mal by si udržať nervy na uzde," poznamenal ďalej. 

Sebavedomie takýmto ľuďom dodáva aj Smer-SSD, poznamenal Štefančík

Podľa politológa vplývajú na správanie občanov najmä politici - a to bezprostredne. "Myslím si, že mnohí občania si formujú názor podľa toho, čo zaznieva z úst politikov. Pokiaľ politickí lídri robia také divadlo, ako urobili Blaha s Ficom pred obrátenou pyramídou, tak sa nečudujme, že sú tu ľudia takýmto spôsobom rozostvávaní." uviedol ďalej politológ. 

Štefančík dodal, že nie každý človek má tzv. kinderstube. "Medzi ľuďmi je veľmi veľa hulvátov, ale nemyslím si, že by to dokázali prezentovať na verejnosti, keby nemali podporu politikov," uzavrel Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie