Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smer-SD podal trestné oznámenie na dvoch komentátorov a jedného komika. Ďakujeme za promo, píšeme ďalej, reagujú
Zdielať na

Smer-SD podal trestné oznámenie na dvoch komentátorov a jedného komika. Ďakujeme za promo, píšeme ďalej, reagujú

BRATISLAVA / Smer-SD chcel zastrašiť komentátorov a stand-up komika. Pre názorové články sa Ficova strana rozhodla podať trestné oznámenie.

Vyhrážanie sa novinárom trestnými oznámeniami nie je v našich politických kruhoch žiadnou novinkou. Podobnej pocty sa už ušlo napríklad aj komikovi Jakubovi Gulíkovi, ktorému sa trestným oznámením vyhrážal advokát Borisa Kollára Pavel Hagyari, ktorého mohla verejnosť zaregistrovať aj ako kandidáta v komunálnych voľbách v Prešove. 

Aktuálne čelia trestnému oznámeniu komentátor Marián Leško, ale aj komik Tomáš Hudák a moderátor a komentátor Michal Havran. 

Ďakujeme za promo, dúfam, že sa ujde aj kolegom, reaguje Hudák

Bývalý novinár a dnes stand-up komik Tomáš Hudák sa rozhodol Smeru-SD prejaviť vďaku. "Ja som veľmi vďačný strane Smer, keďže si ja sám nemôžem dovoliť robiť PR na sociálnych sieťach," vyjadril sa Tomáš Hudák pre Noviny PLUS TV JOJ s poznámkou, že nezarába tak dobre, ako niektorí vysokí predstavitelia strany Smer. 

"Som im veľmi vďačný za toto PR, ktoré mi poskytli, lebo ak si ma nevedeli niektorí ľudia spojiť a identifikovať, tak dnes už o tom, kto je Tomáš Hudák, bude vedieť každý. Po dnešku si ma určite skoro každý na Slovensku vygooglil," pokračoval Hudák s tým, že ďakuje. 

"Dúfam, že budú myslieť aj na ďalších mojich kolegov, ktorým by tiež veľmi pomohlo promo. Ak chce Smer pôsobiť ako reklamná agentúra pre novinárov a stand-up komikov, zabávačov, tak my to len vítame. Smelo do toho," uzavrel Tomáš Hudák. 

Píšeme ďalej, odkazuje Havran 

"Zhodou okolností, do ktorej dokážu padnúť iba ľudia posadnutí sami sebou, sa mierovým zborom Smeru podarilo zažalovať troch autorov, Mariána Leška, Tomáša Hudáka a mňa za to, čo sme o nich napísali, iba pár hodín potom, ako sa objavilo video popravy tohto statočného ukrajinského vojaka," poznamenal Havran na sociálnej sieti. 

Uviedol, že strana Smer sa vo vzťahu k médiám začala profilovať "rusko-kadyrovským štýlom po Kuciakovej smrti, keď ako odpoveď na vraždu novinára a jeho priateľky ponúkla v bödorovskom svete milión vyložený na stôl", jej predstavitelia však v útokoch na médiá neprestali, tradičné antisemitské bľabotanie o Sorosovi vyvrcholilo označením novinárov za protislovenské prostitútky a nedávno pokračovalo vyhrážkami GR RTVS Machajovi "pôjdeme mu po krku".

"Marta Jančkárová mala po vyhrážkach ochranu a vždy, keď sa niekto mojim kolegyniam a kolegom vyhrážal, bolo to nejakým spôsobom personálne, alebo touto žobráckou mentalitou, spojené s atmosférou myslenia, ktoré vymyslel Mečiar a dotiahol Fico," pokračoval ďalej. 

Havran upozornil, že náš svet nefunguje ako v Rusku a Bielorusku, ktorých záujmy dnes táto strana predstavuje, nie je to tak, že politici sa môžu vyjadrovať ako chcú a všade kde chcú, novinári majú povinnosť nie "rešpektovať, ako si myslí bývalý Troškovej frajer a zberateľ zlatých mincí", rovnako ako nemajú žiadne od Boha dané právo vystupovať aj v reláciách o varení a záhradkárstve.

"Smer rozpútal proti médiám vojnu orbánovsko-putinovského druhu, no nevšimol si, že Slovensko nie je Rusko. Kolegom držím palce a zároveň dúfam, že nebudeme chodiť na výsluchy, kde sa ma pred časom vyšetrovateľ seriózne pýtal na to, či sme spolu so Sme a RTVS založili zločineckú organizáciu, lebo tak ho inštruoval jeden právnik z rodinky ako lusk. Ďakujem za slová podpory a píšeme ďalej," uzavrel Havran. 

Súvisiace články

Najčítanejšie