Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dostál si uťahuje z Matovičovho Ňarjaša: Je jasné, že do Tiposu išiel aj pre životopis
Zdielať na

Dostál si uťahuje z Matovičovho Ňarjaša: Je jasné, že do Tiposu išiel aj pre životopis

BRATISLAVA / O personálnej vyprázdnenosti a nedostatku odbornosti v OĽaNO sa hovorí už od víťazstva vo voľbách. Dôkazom je aj včerajší rozhovor na spravodajskej JOJ 24 so šéfom pekárov Lapšanským, ale aj kritika Erika Ňarjaša, ktorého Igor Matovič vymenoval do predstavenstva Tiposu. Urobil tak v posledný deň vo funkcii ministra financií.

"Prípad poslanca OĽaNO Erika Ňarjaša, ktorého Igor Matovič v posledný deň pred odchodom z funkcie ministra financií vymenoval do predstavenstva štátnej akciovky Tipos, má zaujímavé pokračovanie. Po tom, čo som zverejnil, ako mi premiér a zastupujúci minister financií Eduard Heger odpovedal na moju interpeláciu v tejto veci, sa prípadu venoval Denník N," uviedol poslanec za SaS Ondrej Dostál. 

Poslanec zdôraznil, že poverený predseda vlády Eduard Heger mohol Ňarjaša, s nomináciou ktorého ani on sám nie je spokojný, ako zastupujúci minister financií odvolať už v decembri alebo v januári.

"Miesto toho sa s ním chce najprv porozprávať na marcovej schôdzi NR SR a až potom to riešiť. Ako opozičný poslanec som sa nad tým mohol pohoršovať a verejne sa ho pýtať, že prečo to tak naťahuje. Miesto toho som sa pre Denník N vyjadril zdržanlivo s tým, že to nechávam na premiéra," pokračoval Dostál vo svojom príspevku na sociálnej sieti. 

Dostál uviedol, že podstatne menej zdržanlivosti prejavil voči svojmu premiérovi koaličný poslanec Ňarjaš. "Po prvé povedal, že Edo nie je preňho smerodajný a z Tiposu by odišiel, iba keby ho o to požiadal Igor, pritom Edo je nielen premiérom, ale aj poverený vedením ministerstva financií, a teda ho môže obratom ruky odvolať. Po druhé natrel premiéra Hegera, že mu poslal ospravedlňujúcu esemesku po tom, ako som jeho odpovede na moju interpeláciu zverejnil. Po tretie označil Hegerove odpovede za podpásovku a povedal, že ho trochu urazili. Po štvrté obvinil premiéra, že sa na jeho prípade rozhodol získavať politické body, keďže sa plánoval odčleniť od Matoviča a potrebuje sa voči nemu verejne vyhraňovať," vyratúval Dostál, ktorý je presvedčený, že opak je pravdou. 

Do štátnej firmy pre lepšie CV

"Tak určite. A len tak mimochodom sa poslanec Ňarjaš priznal aj k tomu, že do Tiposu išiel aj pre životopis a pre získanie prehľadu o tom, ako taká veľká firma funguje a chcel mať prehľad, keďže je investorom vo veľkých firmách," doplnil ďalej poslanec s tým, že na získavaní skúseností síce nevidí nič zlé.

"Je v poriadku, ak mladí ľudia chcú naberať nové skúsenosti. Ale aby minister menoval koaličného poslanca do vedenia štátnej firmy z dôvodu, aby sa ten mohol oboznámiť s tým, ako to tam chodí, a potom si to uvádzať v životopise, to ako naozaj?" kritizuje poslanec za SaS. 

V súvislosti s témou sme oslovili ministerstvo financií a Úrad vlády a správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie