Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Exkluzívne pre TV JOJ: Vyjadrenie otca Daniela Tupého
Zdielať na

Exkluzívne pre TV JOJ: Vyjadrenie otca Daniela Tupého

Zadržanie podozrivých 21. marca 2023

BRATISLAVA / V kauze vraždy Daniela Tupého zadržala NAKA v utorok 21. marca 8 podozrivých osôb. Akcia niesla krycí názov Karma.

Pre TV JOJ sa exkluzívne vyjadril otec zavraždeného Daniela Tupého

Pre nás je to potešiteľná správa, že sa veci nejakým spôsobom pohli vpred. Nemôžeme z toho robiť nejaké veľké závery, pretože jedna vec je zadržať podozrivých a druhá je, či sa podarí vzniesť také obvinenie, podporené takými dôkazmi, že to potom obstojí aj pri súde. Berieme to ako pozitívnu správu, pretože poznám vyšetrovací tím a hlavne šéfa pána podplukovníka Danka. Dôverujem mu a viem, že do čoho sa on pustil, tak sa to vždy skončilo úspešne. Predpokladám, že vedia, čo robia, a keďže to urobili, tak asi na to majú pádne dôvody a zrejme je dôkazná situácia v štádiu, že si toto mohli zatiaľ dovoliť. 

Zadržať ako páchateľa môžete kohokoľvek, ale do 48 hodín musíte spracovať obvinenie a potom sa uvidí, či to pôjde ďalej na súd alebo nie a či súd na základe dôkazov o niečom rozhodne. Dôležité je, že zadržali takýto počet ľudí a že sa s tým bude ďalej pracovať. Nič bližšie zatiaľ nemôžem povedať a ostáva nám dúfať, že sa to skončí úspešne.

Pôvodná vyšetrovacia skupina šla po tejto stope. Toto sú ľudia, ktorí boli v hľadáčiku vtedajších vyšetrovateľov. Potom vtedajší minister vnútra Vladimír Palko zverejnil v parlamente všetky dôkazné prostriedky do posledného detailu. V podstate informovali protistranu o tom, čo všetko má polícia v rukách, čiže sa potom veľmi ťažko postupovalo. Dospelo to tak do takého štádia, že dôkazná situácia bola veľmi slabá. Niekto bol veľmi netrpezlivý a potreboval výsledky, tak stanovili nový vyšetrovací tím, kde sa vyšetrovateľka pustila po úplne inej stope, čo bol nezmysel. Teraz sa ukazuje, že tá pôvodná vyšetrovacia verzia bola správna. 

Viem, že títo ľudia, ktorých zadržali, už boli v hľadáčiku nejaký ten rok. Preto verím, že keď už došlo k zadržaniu, tak asi na to majú príslušné dôkazy, ktoré ich oprávňujú k takému kroku. Je to potešiteľná správa aj pre nás, pretože pomaly sa blíži 20 rokov, čo je lehota premlčania trestného činu. Uvidíme, čo bude ďalej, čo bude o 48 hodín, keď bude vznesené obvinenie. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, ostáva nám dúfať, že to dopadne aspoň tak, že tí ľudia budú za svoj čin príslušne potrestaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie