Skoro jasno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dusná atmosféra počas diváckych otázok Na hrane: Bože môj, reagoval Krajniak na Kamenického slová o chudobe
Zdielať na

Dusná atmosféra počas diváckych otázok Na hrane: Bože môj, reagoval Krajniak na Kamenického slová o chudobe

BRATISLAVA / Na vaše otázky odpovedali hostia štvrtkovej relácie TV JOJ Na hrane dočasne poverený minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a exminister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD). Divákov TV JOJ zaujímala pomoc seniorom i samoživiteľom detí či téma nájomných bytov.

Vláda na rokovaní schválila tretí balík sociálnej pomoci. "Nie je posledným," povedal Krajniak s dodatkom, že minulý rok rezort vyplácal rôznym skupinám inflačnú pomoc. Tí, ktorých doterajšia pomoc obišla, sa môžu prihlásiť o pomoc v hodnote 100 eur.

Krajniak predpokladá, že ide o približne 50-tisíc obyvateľov. "Máme ľudí v hmotnej núdzi a potom ľudí ohrozených chudobou," pokračoval s dodatkom, že v súčasnosti chce rezort pomôcť tým najzraniteľnejším.

"Ja keď počúvam také návrhy ako od pána Matoviča, že dáme 500 eur za voľby, čo robí sumár sumárum približne 2 miliardy, tak sa ho opýtam, prečo nepomáhal napríklad dôchodcom," reagoval Kamenický s dodatkom, že minulý rok bola dôchodcovská inflácia nad 10 %, pričom valorizácia dôchodkov bola oveľa nižšia. "Každý dôchodca prišiel o približne 10 % zo svojho dôchodku," dodal s tým, že mnohí z nich riešia, či si majú kúpiť lieky alebo jedlo.

"Pred chvíľou ste spomínali, že ohrozených chudobou je 160-tisíc dôchodcov, teraz hovoríte 600-tisíc. Ujasnite si to," reagoval Krajniak, po čom nastala ostrá výmena názorov medzi oboma politikmi, pričom sa dostali aj k výškam príspevkov, ktoré rozdala súčasná a bývala vláda. Viac vo videu:

Súvisiace články