Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
89. schôdza skončila bez začiatku: Poslanci neotvorili schôdzu ani na tretí a štvrtýkrát, Kollár ju vzápätí ukončil
Zdielať na

89. schôdza skončila bez začiatku: Poslanci neotvorili schôdzu ani na tretí a štvrtýkrát, Kollár ju vzápätí ukončil

BRATISLAVA / Z mimoriadnej schôdze, ktorú inicioval Smer-SD a mala sa týkať zdražovnia potravín, napokon nič nebolo. NR SR nebola uznášaniaschopná ani na tretí a štvrtý pokus.

Prvé dva pokusy o otvorenie mimoriadnej schôdze sa udiali už včera, pričom poslanci neboli uznášaniaschopní. Po tom čo sa schôdzu nepodarilo dva razy otvoriť, podľa rokovacieho poriadku sa ďalšie pokusy presunuli na dnešné ráno. Ako neúspešný sa ukázal aj tretí pokus. Po povinnej 30-minútovej prestávke sa nepodarilo schôdzu otvoriť ani na štvrtý pokus. 

Neznamená to však, že sa o zákonoch z dielne Smeru-SSD nebude rokovať, nakoľko ich poslanci predložili aj na 90. schôdzu. Je to predposledná schôdza parlamentu pred predčasnými voľbami na konci septembra. Poslanci a vláda na ňu predložili viac ako 230 zákonov. 

Včera sa poslanci pokúsili svoje návrhy predložiť na začiatok schôdze, ale bez úspechu. Boris Kollár už pred dvoma týždňami uviedol, že populistické návrhy zákonov zaradí na koniec schôdze. S ohľadom na počet návrhov zákonov na schôdzi ich NR SR nemusí stihnúť. 

Poslanci sa snažili preniesť na úvod riadnej schôdze nielen zákaz nedeľného predaja, ale aj Matovičových 500 eur za voľby. Oba pokusy sa ukázali ako neúspešné a presunutie poslanci v pléne neschválili. Rovnaký osud stihol aj zákony o zdražovaní z dielne Smeru-SD, ktorým kritici vyčítajú, že nie sú právne dobré, ale aj 0 % DPH na potraviny z dvora od Hlasu-SD. 

Súvisiace články

Najčítanejšie