Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Došlo aj na slzy: Poslanec OĽaNO Milan Kuriak v NR SR sa neubránil emóciám
Zdielať na

Došlo aj na slzy: Poslanec OĽaNO Milan Kuriak v NR SR sa neubránil emóciám

BRATISLAVA / Poslanci rokovali o návrhu Igora Matoviča o oslobední od dane nielen matiek, ktoré majú deti do 15 rokov, ale aj študentov, ktorí do 25 rokov života zarábajú na brigádach. K slovu sa prihlásil takmer celý klub OĽaNO, ktorý sa pretekal vo vyvracaní obvinení o tom, že ide o ďalšiu atómovku ich lídra.

Došlo aj na slzy. Dojatiu sa počas ďakovania matkám vo svojom živote nevyhol poslanec za OĽaNO Mlan Kuriak. Ten sa z citov vyznával nielen svojej mame, ale aj manželke. V tom momente sa dokonca neubránil slzám, nakoľko s manželkou mali 7 detí. "Obetovala sa hoci to nemala v DNA tak, ako ja, ktorý som z deviatich detí," uviedol poslanec a spravodajca zákona Milan Kuriak, ktorý dokonca priznal, že je "emočným človekom"

Viac vo videu:

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 8. rokovací deň aktuálnej schôdze diskusiou o oslobodení príjmov matiek a mladých od dane. Návrh novely zákona o dani z príjmov predložil poslanec Igor Matovič (OĽANO). Matky detí do 15 rokov a mladí do 25 rokov by od budúceho roka nemali platiť daň z príjmu do určitej hranice, keďže sa im má výrazne zvýšiť nezdaniteľná časť základu dane.

V roku 2024 by sa to malo týkať hrubej mzdy do približne 2000 eur mesačne. Návrh prináša aj zrušenie časového obmedzenia vyplácania zvýšeného daňového bonusu 140 eur do decembra 2024, ako to platí v súčasnosti. V rokovaní budú poslanci pokračovať budúci týždeň v utorok (16.5.), kedy sa od 9. hodiny vrátia k nedokončenej rozprave k tomuto návrhu. V utorok ich čaká aj rozsiahle hlasovanie, keďže vo štvrtok (11.5.) ani piatok o prerokovaných návrhoch nehlasovali.

Súvisiace články

Najčítanejšie