Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Novou posilou Demokratov je hudobníčka Dorota Nvotová: Mala som pocit, že som v pracovnej dielni, ale bez nástrojov
Zdielať na

Novou posilou Demokratov je hudobníčka Dorota Nvotová: Mala som pocit, že som v pracovnej dielni, ale bez nástrojov

BRATISLAVA / Líder Demokratov a expremiér Eduard Heger na tlačovom brífingu oznámil ďalšiu posilu na kandidátku strany. Po Lucii Ďuriš Nicholsonovej a jej "štvorici" pribudne do Demokratov ďalšia žena.

O tom, že novou členkou strany Eduarda Hegera bude hudobníčka Dorota Nvotová, sa hovorilo v momente, keď sa na sociálnej sieti členov strany objavilo avízo novej posily.

Hudobníčka sa v poslednom období venovala najmä politickému aktivizmu, a to vrátane protestov Zmena. Hoci sa spolu s režisérom Nikitom Slovákom označovali za apolitickú iniciatívu, na protestoch sa rozdávali tričká, kde boli na chrbte poprečiarkované mená nominantov a členov Smeru-SSD Roberta Fica. 

Heger a Naď pre mňa boli hrdinovia

"Rada by som mala ako politický nováčik za sebou skúsených ľudí," uviedla na margo svojho rozhodnutia vstúpiť do politiky. Uviedla, že je pre ňu rozhodujúce aj to, že vláda sa na 100 % postavila na stranu Ukrajiny. "Eduard Heger s Jarom Naďom pre mňa boli hrdinovia," povedala hudobníčka a nová posila Demokratov a zdôraznila, že je to pre ňu jediná voliteľná strana. 

Čomu by sa chcela venovať?

Nvotová by sa chcela venovať téme menšín, Rómov aj kultúry, pretože má za sebou niekoľko projektov v týchto oblastiach. Pripomenula, že kultúra prešla počas pandémie ťažkým obdobím a stále nebolo dosť zadosťučinené všetkým umelcom a ľuďom pracujúcim v umeleckom priemysle. Dodala, že posledné roky sa venovala občianskemu aktivizmu, no to na zmenu úplne nestačí. Ako umelkyňa vidí svoje miesto v politike, chce pomôcť strane v kampani. Demokrati sú podľa nej stranou, v ktorej sa stretli pre ňu voliteľní ľudia. Ocenila expremiéra Eduarda Hegera a exministra obrany Jaroslava Naďa za ich postoje po začiatku invázie na Ukrajinu.

Kto to je?

Dorota Nvotová je slovenská hudobníčka a herečka. Narodila sa v Považskej Bystrici. Nvotová je z umeleckej rodiny. Jej mamou je herečka Anna Šišková, biologickým otcom bol hudobník Jaroslav Filip. Vychovával ju režisér Juraj Nvota. Sestrou Doroty Nvotovej je herečka a režisérka Tereza Nvotová, držiteľka niekoľkých ocenení.  

Súvisiace články

Najčítanejšie