Jasno
15°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Dobrá voľba zanikla, spojila sa s Hlasom: Najhorší je vzťah, kde nie je dôvera, povedal Drucker
Zdielať na

Dobrá voľba zanikla, spojila sa s Hlasom: Najhorší je vzťah, kde nie je dôvera, povedal Drucker

BRATISLAVA / Tomáš Drucker už nie je predsedom strany Dobrá voľba. Stal sa členom strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. Od Druckera a jeho ľudí čaká líder Hlasu-SD odbornosť a schopnosti.

"V politike sme na to, aby sme zlepšili život k lepšiemu," povedal Drucker s tým, že strana Dobrá voľba odsúhlasila proces zlúčenia ešte 20. mája. Nevynechal ani to, že ľudia majú aktuálne politikov plné zuby. Vyčíta to bývalej vlády. Okrem nezvládnutia pandémie vyčíta Matovičovcom a Hegerovcom aj hrubosť a porušovanie pravidiel – najmä v parlamente. 

"Problémy ľudí sú príliš vážne na to, aby sme si mohli dovoliť ďalšie amatérske pokusy," uviedol Drucker s tým, že zachrániť potrebuje zdravotníctvo, ale aj verejné financie štátu a zbabrané plány investícií, mosty a železnice. 

Hlas-SD vníma Drucker ako stranu, ktorá presadzuje pokoj. "Hlas má ľudí, ktorí rozumejú politike," uviedol a poprosil o dôveru v spojenie. "Poďme vyhrať voľby. Slovensko si po rokoch už konečne zaslúži mať dobrú vládu," dodal na záver.

Spojenie Hlasu-SD a Dobrej voľby schválila drvivá väčšina delegátov. 

Noví členovia predsedníctva

Do predsedníctva Peter Pellegrini navrhol Kamila Šaska, ktorý Hlasu-SD pomáhal od začiatku. "Bez toho, aby chodil a niečo drankal, začal makať a prinášal odborné veci a spolupracoval na založení sociálneho inštitútu," obhajoval svoju nomináciu líder strany. 

Ďalším nominantom do predsedníctva je Michal Kaliňák, ktorý donedávna viedol samosprávu. Tretím kandidátom do predsedníctva je Tomáš Drucker, ktorý by podľa Pellegriniho mal byť v TOP 20 kandidátky do predčasných volieb 30. septembra 2023. Všetkých troch kandidátov snem zvolil do predsedníctva strany. To je tak kompletné s dvadsiatimi členmi. 

HLAS – sociálna demokracia na svojom sneme v Púchove za účasti viac ako 900 delegátov schválil volebný program, Deklaráciu hodnotových princípov pre vládnu spoluprácu a odsúhlasil spojenie HLASu s Dobrou voľbou. Ako uviedol vo svojom zásadnom vystúpení predseda HLASu – sociálna demokracia Peter Pellegrini, jeho strana je pripravená vyhrať voľby a prevziať zodpovednosť za riadenie štátu.

"HLAS má jasnú ambíciu – vyhrať tieto parlamentné voľby a byť rozhodujúcou silou pri vytváraní novej vlády. Vlády zodpovednej, dôveryhodnej a odborne pripravenej, ktorej nebude hroziť medzinárodná izolácia a za ktorú sa jej občania nebudú hanbiť ani doma, ani v zahraničí. Takáto vláda bude mať pred sebou dve zásadné úlohy. Čo najskôr musí upratať chaos a neporiadok, ktorý nám tu nechali páni Matovič, Heger, Sulík, Kollár a pani Remišová. A potom ju čaká kľúčová, dovolím si povedať historická úloha. Nová vláda musí naštartovať proces dlhodobých a pozitívnych zmien, ktoré dokážu posunúť Slovensko po tridsiatich rokoch vpred," uviedol Hlas v tlačovom vyhlásení po sneme. Hlas-SD chce vybudovať silný štát. 

"Prijímame záväzok, že do dvanástich rokov vyrovnáme regionálne rozdiely a sme pripravení každý okres navštíviť dvakrát," uviedol líder strany. 

Súvisiace články