Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Ódor: Kažimíra môžu odvolať, až keď bude odsúdený. Ja by som zvažoval odchod
Zdielať na

Ódor: Kažimíra môžu odvolať, až keď bude odsúdený. Ja by som zvažoval odchod

BRATISLAVA / Hosťom relácie Na hrane TV JOJ bol dočasne poverený premiér Ľudovít Ódor, ktorému vo štvrtok NR SR nevyslovila dôveru. V relácii odpovedal na otázky od divákov. Exkluzívny prieskum zároveň ukázal, že viac ako 50 % opýtaných by mu dôveru dalo.

Premiér Ódor a jeho ministri predstúpili so svojím programom pred poslancov NR SR v utorok 13. júna. Diskusia k programovému vyhláseniu kabinetu trvala dva dni. Plénum hlasovalo vo štvrtok. Poslanci vládny program neschválili.

Nevyslovili teda dôveru vláde odborníkov, ktorú menovala prezidentka Zuzana Čaputová v máji po tom, ako odobrala poverenie exekutíve Eduarda Hegera. Za program vlády a dôveru hlasovalo 34 poslancov zo 136 prítomných, proti bolo 43 poslancov, 54 sa zdržali a piati nehlasovali.

V relácii dočasne poverený premiér uviedol, že Slováci zatiaľ nebudú mať drahšie energie a počíta sa aj s memorandom so Slovenskými elektrárňami. Opatrenia na boj s energetickou krízou stoja rozpočet ročne niekoľko miliárd eur. Ak bude chcieť budúca vláda pokračovať v tejto pomoci, bude musieť na to odniekiaľ zobrať peniaze, skonštatoval Ódor. 

Čo ste sa pýtali vy?

Zaujímalo vás napríklad aj to, či NBS neškodí obžalovaný guvernér Peter Kažimír (predtým Smer-SSD), ale aj či Ľudovít Ódor podporí ďalšiu kandidatúru prezidentky Zuzany Čaputovej. Čo ho presvedčilo prijať ponuku viesť vládu? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články