Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Demokrati: Naša misia neskončila, poslanci musia vyslať signál, že ženy sa nebijú – nikdy
Zdielať na

Demokrati: Naša misia neskončila, poslanci musia vyslať signál, že ženy sa nebijú – nikdy

BRATISLAVA / Andrea Letanovská začala s tým, že ako záchranárka mala veľké skúsenosti s domácim násilím priamo v domácnostiach. Boris Kollár sa podľa nej môže hanbiť.

"Naša misia sa neskončila, ešte stále sme nevyslali signál do domácností," uviedla s tým, že apeluje na poslancov a poslankyne, aby sa rozhodli podľa morálneho kompasu, a nie budúcich koalícií. "Na nás záleží, aký signál vyšleme ženám," poznamenala. Letanovská zdôraznila, že vyžadujú Kollárov odchod. Nielen z parlamentu, ale aj z politiky. 

Podávajú návrh na mimoriadnu schôdzu

Zber podpisov iniciovala Anna Mierna ako poslankyňa NR SR. Z OĽaNO podporilo zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Borisa Kollára 5 poslancov. Prispelo aj Progresívne Slovensko a 11 podpisov dala SaS.

Demokrati dnes podávajú návrh na odvolanie do podateľne NR SR. Na zvolanie schôdze má predseda parlamentu Boris Kollár 7 dní. 

Odsúdenie páchania násilia na ženách odsúdil aj Eduard Heger. Podľa Demokratov je nemysliteľné, aby Boris Kollár povedal, že by bitku zopakoval znova. 

Legitimizácia násilia

Veľký podiel voličov Sme rodina tvoria ženy. "Videli sme v minulosti rôzne kauzy Borisa Kollára, ale s elektorátom to ani nepohlo," poznamenal šéf agentúry AKO Václav Hřích. Pritom dodal, že to nevylučuje, že práve táto kauza mu "zlomí krk".

SaS ustúpila zo svojej predstavy a doplnila podpisy Demokratom. Ospravedlnenie by podľa Hřícha Kollárovi pomohlo celospoločensky. Tie posuny z jeho strany do roviny ochrany detí budú komunikačnou stratégiou. V predchádzajúcej kauze po autonehode nebol dosť dlho na sociálnych sieťach, čo sa podpísalo aj na jeho preferenciách.

"Teraz je tá kauza o tom, že sa poriadne o svojich 12 detí nestará," poznamenal Hřích s tým, že tým celá táto kauza začala a prepad tam bol. "Sú to kauzy zo života," uviedol s tým, že sme sa dozvedeli, že kauza o bitke medzi Bittó Cigánikovou a Tabák sa skončila 30-eurovou pokutou. "To násilie je legitimizované," dodal šéf AKO.

Súvisiace články

Najčítanejšie