Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Uhrík bol 2 roky u mládeže SDKÚ: Tak to je konečná, smeje sa Naď, ktorý sám začínal v mládežníckom Smere
Zdielať na

Uhrík bol 2 roky u mládeže SDKÚ: Tak to je konečná, smeje sa Naď, ktorý sám začínal v mládežníckom Smere

BRATISLAVA / K ĽSNS sa Milan Uhrík uchýlil až po tom, čo bol dva roky členom prozápadnej mládežníckej organizácie SDKÚ, pričom túto svoju skúsenosť nikde nespomenul.

Informáciu priniesli Aktuality.sk. Uhrík bol v mládežníckej organizácii Nová generácia, ktorá pôsobila v SDKÚ. Túto informáciu nezverjenil ani na svojej webovej stránke, ani v životopise, ktorý poslanci poskytujú Národnej rade SR. Aktuality uviedli, že práve táto organizácia bola nielen prozápadná, ale liberálno-konzervatívna a financovaná zo zahraničia. Na stretnutiach tejto organizácie sa pritom objavovali okrem Mikuláša Dzurindu aj Ján Budaj, či Martin Poliačik, ale aj zástupcovia tretieho sektora ako Juraj Rizman. 

Výsmech Jaroslava Naďa

Na Uhríkovej minulosti sa pobavil aj exminister obrany Jaroslav Naď, ktorý na sociálnej sieti zverejnil email, ktorý mu mal podľa jeho tvrdení prísť do schránky. 

"Tak toto je konenčááááá! Uhrík robil pre mládežnícku organizáciu Dzurindovej SDKÚ," napísal Jaroslav Naď na svojom profile. Pritom práve Jaroslav Naď začínal svoju kariéru v rovnakej mládežníckej organizácii pod Smerom-SD. 

Informáciu od Jaroslava Naďa prezdieľal aj jeho stranícky kolega Andrej Stančík. "Milan Uhrík - zástanca zahranično-politických priorít a nášho členstva v EÚ a NATO. Topka!" okomentoval poslanec na sociálnej sieti. 

Ani mladý nacista sa nechválil stykmi so Židovkou, reaguje Lenč

Politológ Jozef Lenč, ktorý bol ako študent rovnako členom Novej generácie, pre Noviny PLUS TV JOJ uviedol, že motivácia mladých v politických organizáciách bola rôzna. "Niektorí chceli naštartovať politickú kariéru, niektorí chceli kontakty, iní tam chodili len kvôli párty," poznamenal politológ. 

Pripomenul, že Milan Uhrík sa k svojej liberálnej minulosti nehlási rovnako, ako sa k nej nehlásil aj exminister obrany Jaroslav Naď. "On začínal v mládežníckej organizácii Smeru-SD a táto strana mu to pravidelne pripomína," pokračoval odborník, ktorý vysvetlil, že Nová generácia nebola organizáciou, ktorá by od svojich členov vyžadovala konkrétnu ideologickú príslušnosť. Zároveň poznamenal, že on sa tam s Milanom Uhríkom nikdy nestretol, pretože po štúdiách organizáciu opustil. 

"Netrúfnem si hádať, akú motiváciu mal pán Uhrík, ale je zrejmé, že sa k tejto minulosti nepriznáva zámerne. Ani mladý nacista sa nechválil stykmi so Židovkou," dodal politológ s tým, že Uhríkovi je zrejme jasné, že by si za toto vo svojom okruhu nevyslúžil pochvalu. 

Odborník si je však zároveň istý, že z tohoto kauza s preferenčnými dôsledkami nebude. "Možno prídu o 0,5 %," uzavrel pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie