Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Majerského reči o pliage budú mať zrejme dohru. Okrem hnevu si vyslúžil aj trestné oznámenie
Zdielať na

Majerského reči o pliage budú mať zrejme dohru. Okrem hnevu si vyslúžil aj trestné oznámenie

BRATISLAVA / Korupcia a LGBTI sú obe pliagy, ktoré ničia krajinu. Vyjadrenie šéfa KDH v relácii TV Markíza vyvolalo poriadne ostré reakcie a to aj napriek tomu, že predseda Majerský sa ospravedlnil.

"Dobrý večer pán Milan Majerský! Volám sa Marcel Nemec a narodil som sa ako gay. Prosím Vás, prečo som pliagou? A ako ničím Slovensko? Ďakujem Vám za odpoveď a všetko dobré," napísal známy herec na sociálnej sieti. 

Ai po teroristickom útoku na Zámockej ulici v Bratislave politici nepoľavili a pokračujú vo svojich útokoch na LGBTI+ komunitu. Líder Kresťanských demokratov čelí za svoje slová nielen kritike, ale aj hnevu a pohŕdaniu. 

Politici to vidia rôzne

"Skutočnou pliagou je nenávisť," povedal Eduard Heger. Juraj Krúpa poznamenal, že takéto vyjadrenie "smrdí neoľudáctvom". Denisa Saková skonštatovala, že Milan Majerský to povedal a on to bude musieť vysvetľovať. Tomáš Valášek za PS zdôraznil, že vníma aj to ospravedlnenie Majerského. "Ale toto nie je malý prešľap," dodal poslanec.  

Exminister vnútra Róbert Kaliňák (Smer-SSD) s predsedom KDH súhlasí a rovnako vníma to, čo nazval LGBTI+ ideológiou ako problém. "Sú to tvrdé slová, ja by som ich nevolil asi," dodal s tým, že podávať trestné oznámenie je podľa neho prehnanou reakciou. Práve tomu Milan Majerský čelí zo strany Inštitútu pre ľudské práva. 

Je suis Pliaga

LGBTI+ komunity sa zastal aj vedec a biochemik Pavol Čekan. "Kde chýba tolerancia, solidarita a rešpekt, tam chýba ľudskosť a láska k blížnemu. Je suis Pliaga," zverejnil vedec. 

O stanovisko sme požiadali aj lídra KDH, ale jeho hovorkyňa nás bohužiaľ odkázala. len na jeho stanovisko na sociálnej sieti. Práve tam si líder KDH nasypal popol na hlavu.

Majerský si sypal popol na hlavu

"Mám úctu ku každému človeku, preto ma mrzí, ak bolo moje dnešné vyjadrenie zle pochopené. Kto ma pozná, vie, že mám celoživotne úctu ku každému človeku, bez výnimky. Dôstojnosť každého človeka je pre nás v KDH základnou hodnotou. Pri zjednodušenej otázke, či je väčšou hrozbou korupcia alebo LGBTI, som si v tom momente predstavil tému registrovaných partnerstiev resp. manželstiev a pochopil som to tak, že k nej otázka smerovala," zverejníl šéf KDH.   

Reakcie spoločnosti

"Milan Majerský, pozývam vás do Teplárne. Rád by som vám osobne porozprával o tom, ako to dopadne, keď iných ľudí nazývate pliagou a nešťastím krajiny," reagoval Roman Samotný z iniciatívy Ide nám o život. 

Súvisiace články