Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Peter Pellegrini po rokovaní s hlavou štátu: Nebudem podržtaška
Zdielať na

Peter Pellegrini po rokovaní s hlavou štátu: Nebudem podržtaška

BRATISLAVA / Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorý skončil po sobotňajších voľbách na tretej priečke, dorazil na stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou krátko pred pol desiatou dopoludnia.

Peter Pellegrini potvrdil, že sa neformálne stretol s lídrom PS. "Nazvite to skôr sondážne rokovanie," dodal s tým, že išlo o konštruktívne rokovanie a nie silovo mocenské. Zároveň však dodal, že najprv bude rokovať so Smerom-SSD. "Povieme si nejaké svoje predstavy a mantinely," dodal Pellegrini s tým, že ani s Robertom Ficom nebudú hovoriť o funkciách. 

"Ja sa musím stretnúť s každým, ale s Robertom Ficom som sa nestretol," pokračoval ďalej s tým, že KDH nepôjde do koalície so Smerom-SD. "Sú len dve varianty - buď bude vláda Smer, Hlas, SNS, alebo PS, Hlas, SaS, KDH," povedal líder Hlasu a dodal, že "ako politik si vie predstaviť všetko"

Reagoval aj na vyjadrenia europoslankyne za Smer-SD Moniky Beňovej. "Po prehýrenej noci mala v hlave aj niečo viac, ako myšlienky," povedal Pellegrini a dodal, že to považuje za urážlivé. 

Peter Pellegrini poslal jasný odkaz aj Robertovi Ficovi. "Nebudem podržtaška," odkázal a dodal, že nejde o to, aby bol premiérom, hoci túto možnosť nevylúčil. "Cítim sa v dobrej kondícii," dodal. 

Viac vo videu:

Súvisiace články