Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Grendel o OĽaNO v opozícii: Máme svoje morálne zásady a držíme sa ich aj po voľbách
Zdielať na

Grendel o OĽaNO v opozícii: Máme svoje morálne zásady a držíme sa ich aj po voľbách

BRATISLAVA / Koalícia Smeru sa im nepozdáva, ale rokovať nebudú. Postoj OĽaNO obhajuje Gábor Grendel morálkou hnutia.

Grendel počas debaty na TA3 avizoval, že OĽaNO chce byť v novom parlamente konštruktívnou opozíciou, ktorá bude prichádzať s vlastnými návrhmi a podporí i dobré návrhy iných.

"Budeme hlasom ľudí, ktorí sa nechcú so založenými rukami pozerať na likvidovanie spravodlivosti, ja osobne chcem byť aj hlasom maďarskej národnostnej menšiny, ktorá nebude mať v parlamente politického reprezentanta," dodal. 

OĽaNO sa koalícia Smer, Hlas, SNS nepozdáva, rokovať však nebude

Bývalý podpredseda parlamentu uviedol, že s takouto koalíciou nesúhlasí. OĽaNO však pritom s ďalšími stranami nerokujú. "Sme menej spokojní s tým, aká vládna koalícia sa črtá," povedal Grendel a dodal, že povalenie vlády spojením strán Hlas a SaS pomohlo návratu Fica. Konflikty, ktoré dominovali vláde Igora Matoviča, však nespomenul, práve naopak. Konflikty vo vláde označil za bežnú súčasť vládnutia. 

Grendelovi sa nepozdáva ani komunikácia. "Kým prvá trojica ticho rokuje a podľa mňa speje k dohode, na tej druhej strane si vymieňajú odkazy cez médiá a hovoria, kto aké ministerstvo by mal dostať a kto komu by ho mal prenechať," upozornil Grendel. "Ako môže takáto koalícia fungovať, keď má medzi sebou takúto komunikáciu ešte predtým, ako vôbec vznikla," poznamenal. Očakáva, že vznikne vláda v zložení Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

Argumentuje morálnymi zásadami

Pre Noviny PLUS TV JOJ obhajoval postoj OĽaNO dôverou voličov a tým, že hnutie, za ktoré sa dostal do parlamentu, "drží slovo"

"Držíme slovo, so Smerom a Hlasom nebudeme vládnuť. Ľudia rozhodli, že bez Hlasu sa koalícia vyskladať nedá, tak sme odišli do opozície," odpovedal bývalý podpredseda parlamentu, ktorý si dnes prevezme oprávnenie ako poslanec za OĽaNO. "Máme svoje morálne zásady a držíme sa ich aj po voľbách," dodal Grendel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie