Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Poslanec Taraba ide do otvoreného konfliktu, zástupcom kultúry sa vyhráža bez mihnutia oka
Zdielať na

Poslanec Taraba ide do otvoreného konfliktu, zástupcom kultúry sa vyhráža bez mihnutia oka

BRATISLAVA / Tomáš Taraba, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke SNS pod hlavičkou Andreja Danka, sa púšťa do ostrého konfliktu s reprezentantmi kultúrnej obce. Vyhráža sa, že kultúre treba stopnúť financie.

Taraba zverejnil svoj príspevok na sociálnej sieti. Noviny PLUS sa s ním snažia spojiť od včera, ale na SMS správu nereagoval a pri poslednom pokuse mal vypnutý telefón.

Zo strany zástupcov kultúrneho sektora vznikla petícia, ktorá vyzvala na blokádu jeho nominácie na post ministra kultúry. Hoci Taraba tvrdí, že ide o hoax, redakcii Noviny PLUS jeho nomináciu potvrdili tri zdroje. Údajne má ísť o snahu Andreja Danka stabilizovať poslanecký klub v NR SR pomocou náhradníkov, ktorí by vymenili tzv. "atómový kufrík", ktorý tvorí bývalá markizáčka Šimkovičova, kuffovci, ale aj Huliak a Taraba. 

Odstavím vás od peňazí, vyhráža sa Taraba

Na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook sa poslanec Tomáš Taraba vyznal zo svojich zámerov: "Myslím si, že dnes už každý chápe, že nastal čas progresívno-liberálnu kaviareň v kultúre odstaviť od peňazí a presmerovať ich na opravu hradov a zámkov, opravu historických pamiatok, podporovať opätovné vydávanie slovenskej klasickej literatúry, ktorú si nemáte kde ani kúpiť. Treba podporovať umelecké zbory na obciach, umelecké školy pre rozvoj detských talentov."

Zdôraznil, že on ministrom kultúry nebude, ale urobí "všetko preto, už keď sa mne venujú progresívni liberáli na čele s Jaurovou, ktorej otecko nechal vytunelovať národný program matice, aby boli prijaté také zmeny zákonov, že kultúra bude vrátená Slovákom".

"Financie musia ísť všetkým, ktorí kultúru tvoria, nezištne sa jej roky venujú a nikdy ani cent od nikoho nevideli. Financovať marketingových aktivistov Progresívneho Slovenska za to, že potom oni nahrajú volebný spot, za kultúru nepovažujem," uzavrel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie