Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Huliak šéfom MŽP? Vláde Roberta Fica nezáleží na tom, čo bude s ľuďmi, ktorí žijú na Slovensku, reaguje Greenpeace
Zdielať na

Huliak šéfom MŽP? Vláde Roberta Fica nezáleží na tom, čo bude s ľuďmi, ktorí žijú na Slovensku, reaguje Greenpeace

BRATISLAVA / Proti nominácii Rudolfa Huliaka do čela ministerstva životného prostredia sa ostro vyjadrila aj riaditeľka Greenpeace Slovensko. Viní najmä budúceho premiéra Roberta Fica.

"Mysleli sme si, že nominácia Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia je iba zlý vtip zo strany novovznikajúcej vlády. Dnes je jasné, že sa vláda Roberta Fica rozhodla vysmiať do tváre ochrane životného prostredia, miliónom ľudí vo svete, ktorí čelia dôsledkom klimatickej krízy, a tiež tisíckam domácností na Slovensku, ktoré už dnes pociťujú následky povodní, silného vetra, extrémneho sucha či ničivých teplôt," zareagovalo Greenpeace Slovensko. 

Aktivisti zdôraznili, že je neprijateľné, aby na čele rezortu, ktorého mandátom má byť čo najsilnejšia ochrana životného prostredia a hľadanie ciest na zvládnutie klimatickej krízy, stál niekto, pre koho je to iba výmyslom.  "Niekto, kto aktívne presadzuje znižovanie ochrany našich národných parkov, a naopak, proaktívne šíri nezmyselné a vedecky nepodložené konšpiračné teórie," uviedla riaditeľka Greenpeace Katarína Juríková.

Podľa Juríkovej je jasné, že vláde Roberta Fica nezáleží na životnom prostredí, ani na tom, čo bude v nasledujúcich rokoch s ľuďmi, ktorí žijú na Slovensku. "Rozhodla sa pochovať aktívnu obhajobu a presadzovanie hodnôt ochrany prírody a klímy a za ministra vymenovala človeka, ktorý sa vyhráža obesením ochranárom a podľa nášho názoru je morálne nevhodný a neodborný. Vyzývame pani prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby takúto spornú a neodbornú nomináciu zastavila," uzavrela Juríková. 

Súvisiace články