Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Podľa vládnej koalície spĺňa Zurian odborné predpoklady, informácie o vzťahu Petrova a Čurillu považujú za závažné
Zdielať na

Podľa vládnej koalície spĺňa Zurian odborné predpoklady, informácie o vzťahu Petrova a Čurillu považujú za závažné

BRATISLAVA / Koalícia z nomináciou Branislava Zuriana stojí. Upozorňujú, že vítajú jeho plány o vytvorení nového vyšetrujúceho tímu na policajnej inšpekcii, ale aj personálne zmeny, ktoré pripravuje.

Poslanec za SNS Ivan Šefčík tvrdí, že na polícii fungovala "armáda Čurillovcov". Práve on vysoko ocenil nielen Zurianovu odbornosť, ale aj jeho plány na zmeny na policajnej inšpekcii. Zuriana navrhol do funkcie nový minister vnútra za Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. 

Smer-SD reprezentoval predseda výboru Tibor Gašpar, ktorý v minulosti pôsobil, ako šéf polície. "Myslím, že otázok bolo dosť, boli tam aj konfliktné situácie," povedal Gašpar s tým, že ďalším krokom je predložiť kandidáta vláda, ktorá ho následne musí schváliť. Tibor Gašpar uviedol, že práve tejto koalícii ide o zvýšenie politickej kultúry v parlamente. 

"Ja som sa počas hearingu dozvedel, že existuje vzťah medzi Jánom Čurillom a Petrom petrovom, alias Tigrom," povedal s tým, že sa odvolalna informáciu z vypočutia o tom, že Petrov mal Čurillovi vybaviť prednostné očkovanie proti COVID-19. 

Poslanec za Hlas-SD Samuel Migaľ "veľmi ocenil nomináciu ministra", ale aj to, že za svoju nomináciu šéf vnútra preberá plnú zodpovednosť. 

Matovičovci sú proti Zurianovi

Koalícia, podľa Grendela od začiatku ukazuje, že jednu vec hovorí a druhú koná. "Nový minister vnútra aj predseda vlády dušovali, že žiadne čistky robiť nebudú," povedal Grendel a odvolal sa na odvolanie Hamrana a jeho následné prevelenie na druhý koniec republiky. Zdôraznil, že v policajnom zbore sa začali robiť čistky. "Aj novy riaditeľ inšpekcie s amôže pripraviť, že minister vnútra od neho bude očakávať, aby tieto jeho kroky kryl," pokračoval Grendel, ktorý je podpredsedom výboru pre obranu a bezpečnosť. 

"Mňa tam vyrušilo viacero vecí," začal Šipoš s tým, že mu vadí nielen prepojenie na Poprad, ale aj vzťah s Denisou Sakovou, ktorý Zurian odmietol komentovať. Šipoš nesúhlasí aj s tým, že by bol Zurian odbornou nomináciou. Nepozdáva sa mu ani to, že Zurian sa priznal k tomu, že istý čas žil v Bielorusku, kde si prenajal byt. 

Matovič dodal, že nám vládne "organizovaný zločin". "Nikdy nemôžu mať dobrý záujem pri obsadzovaní tykého postu," doplnil ider hnutia Slovensko. Vyzval "čestných policajtov, aby odoliali tlaku"

Súvisiace články