Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ministerka zdravotníctva si uvedomuje finančnú realitu, uviedol Fico po rokovaní na rezorte
Zdielať na

Ministerka zdravotníctva si uvedomuje finančnú realitu, uviedol Fico po rokovaní na rezorte

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico sa na rokovaní na ministerstve zdravontíctva venoval nielen podmienkam zamestnancov v zdravotníctva, ale aj financiám a rozpočtu. Po rokovaní opäť nebolo možné pokladať otázky.

"Účelom mojej dnešnej návštevy bolo predovšetkým Vás politicky uviesť do funkcie," povedal na úvod a pokračoval, že si prešli tú časť PVV, ktorá sa dotýka zdravotníctva. "Dohodli sme sa, že ešte budeme rokovať o niektorých detialoch," pokračoval s tým, že s návrhom rezortu je spokojný. 

"Som veľmi rád, že sme mali možnosť hovoriť o najpodstatnejších politických cieľoch, ktoré máme v zdravotníctve," poznamenal s tym, že ju poprosil, aby mala dostatok trpezlivosti na sociálny dialóg. 

Podľa Fica si musíme uvedomiť, že lekári pracujú v mimoriadne náročných podmienkach a preto je kvlaitný sociálny dialóg potrebný. Ministerka má preto vytvoriť podmienky na to, aby ministerstvo komunikovalo s predstaviteľmi lekárskej obce. 

"Pani ministerka si uvedomuje finančnú realitu v ktorej sa nachádzame," pokračoval s tým, že verejné financie sú totálne rozvrátené a to zapríčinila predchádzajúca vláda. 

Súvisiace články