Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Trestné oznámenie kvôli čurillovcom? Dúfam, že tak bude postupovať aj v prípade Santusovej, poznamenal Dostál
Zdielať na

Trestné oznámenie kvôli čurillovcom? Dúfam, že tak bude postupovať aj v prípade Santusovej, poznamenal Dostál

BRATISLAVA / Politici reagujú na trestné oznámenie, ktoré podal minister vnútra. Podľa Ondreja Dostála (SaS) ide o pokračovanie pomsty, Matovič ministrovi odkazuje, že by sa mal pozrieť do zrkadla.

Pokračovanie politickej pomsty, hodnotí Dostál

Ondrej Dostál upozornil, že z textu, ktorý na sociálnej sieti zverejnil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), nie je zrejmé, z čoho jeho trestné oznámenie vychádza. "Pán minister Matúš Šutaj Eštok pokračuje v politickej pomste a čistkách v polícii," povedal poslanec za SaS pre Noviny PLUS TV JOJ. 

"To, čo dosiaľ zverejnil o trestnom oznámení, neumožňuje dospieť k záveru, alebo si urobiť obraz o tom, čo považuje na udelení štatútu oznamovateľa vyšetrovateľom za protizákonné," reagoval Dostál ďalej a doplnil, že keď SaS podala na ministra vnútra trestné oznámenie, nechýbalo vysvetlenie, prečo si myslia, že prekračuje právomoci verejného činiteľa. Ministrovi vyčíta, že nič konkrétne nepovedal. 

Dostál je pritom presvedčený, že čo sa týka štatútu oznamovateľa, boli dodržané zákonné podmienky a k žiadnemu trestnému činu nedošlo. "Som zvedavý, či pán minister Šutaj Eštok, v zmysle svojej zásady padni komu padni, podá trestné oznámenie aj kvôli štatútu oznamovateľa Diane Santusovej, ktorá ho dostala ešte pred vyšetrovateľmi," uzavrel poslanec Ondrej Dostál (SaS). 

​Igor Matovič ministrovi odkazuje, aby sa pozrel do zrkadla

Igor Matovič na úvod pre Noviny PLUS TV JOJ povedal, že pre zlomyseľných ľudí sú vždy páchatelia obete a obete sú páchatelia. "Odporúčal by som mu preto radšej, aby sa ráno pozrel do zrkadla, lebo tam uvidí človeka, o ktorom súd rozhodol, že on porušil zákon," povedal expremiér a líder hnutia Slovensko.