Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Minister vnútra podáva trestné oznámenie. Dôvodom je ochrana pre čurillovcov
Zdielať na

Minister vnútra podáva trestné oznámenie. Dôvodom je ochrana pre čurillovcov

BRATISLAVA / Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) podáva trestné oznámenie pre okolnosti poskytnutia ochrany tzv. čurillovcom. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Podávam trestné oznámenie pre zvláštne okolnosti poskytnutia ochrany čurillovcom," začal minister vnútra, ktorý čelí v NR SR odvolávaniu zo strany opozície. 

"Na Generálnu prokuratúru som podal trestné oznámenie na skupinu osôb pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, v súvislosti s okolnosťami ohľadom podaných žiadostí o poskytnutie ochrany pre vybrané osoby," pokračoval ďalej s tým, že ochrana bola podľa jeho názoru poskytnutá nezákonne. 

"Ochrana, ktorá bola týmto osobám poskytnutá, je podľa mňa nezákonná a došlo v tomto prípade k spáchaniu trestného činu. Podmienky, za akých sa čurillovci dostali k ochrane zo strany Úradu špeciálnej prokuratúry SR, by mali byť prešetrené," dodal ďalej na sociálnej sieti. 

"Rozumiem, že agenda Úradu na ochranu oznamovateľov je nová, no aj tu treba striktne dodržiavať zákon. Zákon musí platiť pre všetkých rovnako a je dôležité, aby každý štátny orgán dodržiaval pravidlá fungovania právneho štátu a aj udeľovanie ochrany zo strany ÚŠP či Úradu na ochranu oznamovateľov malo svoje opodstatnenie," pokračoval a zdôraznil, že zákon musí platiť pre každého. 

Súvisiace články

Najčítanejšie