Polojasno
17°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Toto je vyššia politická kultúra? Ty k***t, povzdychol si podpredseda NR SR Andrej Danko do mikrofónu
Zdielať na

Toto je vyššia politická kultúra? Ty k***t, povzdychol si podpredseda NR SR Andrej Danko do mikrofónu

BRATISLAVA / Zostrih zdieľala na sociálnej sieti poslankyňa za PS Beáta Jurík. Takýto incident sa nestal po prvý raz. Čo však vulgarizmus v pléne NR SR?

Andrej Danko opakovane volal po vyššej politickej kultúre v čase, keď bol predsedom parlamentu. Túto rétoriku po ňom prevzal aj nový šéf parlamentu Peter Pellegrini. Zdá sa však, že v pléne NR SR to ide s politickou kultúrou a slovníkom od deviatich k piatim. 

Poslanec, namiesto poslankyne?

"Prvýkrát mi povedal, že sa ešte dobre nepoznáme… včera zas?" napísala poslankyňa za Progresívne Slovensko na sociálnej sieti. "Nuž, drahé kolegyne Kleinert BEZová, Petrík BEZová a Nash BEZová, tento týždeň sa musíme s tými faktickým posnažiť," pokračovala satiricky poslankyňa, ktorá v pléne reagovala, že to neberie osobne, ale ako výzvu. 

Ty k***t, reagoval podpredseda parlamentu Andrej Danko

Predseda SNS a podpredseda NR SR však na svoj omyl reagoval mimoriadne vulgárne a to aj na pomery parlamentu. Nie je to zároveň prvý raz, kedy sa mu takéto pokĺznutie pred mikrofónom podarilo. Každý sledovateľ politiky si spomína na jeho video, ktoré pobavilo internet. 

O stanovisko sme požiadali aj predsedu NR SR Petra Pellegriniho. Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články