Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Premiér Robert Fico odkazuje odporcom: Varujem vás, zahrávate sa s ohňom
Zdielať na

Premiér Robert Fico odkazuje odporcom: Varujem vás, zahrávate sa s ohňom

BRATISLAVA / Predseda vlády Robert Fico na tlačovom brífingu k aktuálnej politickej situácii uviedol, že si opozícia robí z občanov rukojemníkov. Jej konanie označil rovnako za deštrukciu právneho štátu a utvrdzuje ho v tom, že kroky, ktoré sa snaží jeho vláda podniknúť sú správne.

Ako sa stalo štandardom predsedu vlády, pred médiá sa postavil s vyhlásením, a teda bez možnosti pokladať otázky. Dianie v parlamente ho pobúrilo. "Asi uznáte, že po toľkých rokoch, čo som v aktívnej politike mám porozumenie pre parlamentnú obštrukciu a politické fígle," poznamenal, že stál na oboch stranách barikády. "To, čo sa deje v Národnej rady Slovenskej republiky, nemá so štandardom nič spoločné," poznamenal ďalej. 

Opozícia podľa neho prekračuje vrchol, ktorý nastavili europoslanci, ktorí iniciovali debatu o dianí na Slovensku v Europarlamente. Predseda vlády odsudzuje, že časť opozície sa prikláňa k rozpočtovému provizóriu, pretože chce oddialiť zrušenie ÚŠP. "Poslanci za opozíciu čítajú niekedy päť hodín, niekedy šesť, texty, ktoré s rozpočtom nesúvisia," povedal Fico, ktorý dodal, že nejde o relevantné pozmeňujúce návrhy. 

"Čo chce opozícia dosiahnuť?" opýtal sa s dôrazom, že už nejde o zrušenie ÚŠP, ktorá sa bude rozoberať až po 8. januári. Občanov chcel informovať, že ak Matovičovo hnutie neprestane obštruovať, tak im prídu účty za energie s 200 % nárastom. "Toto už nie je politika, toto je deštrukcia štátu. Toto je sabotáž," povedal predseda vlády, ktorý vyzval vládu, aby prestala brániť v prijatí najpodstatnejšieho zákona. Dodal, že pozícia hrá sa Slovenskom a občanmi špinavú hru. 

"Chcem varovať pána Lipšica a spol. Ak sa domnieva, že toto naťahovanie času mu má slúžiť na pripravované útoky proti predstaviteľom vládnej koalície, že si zahráva s ohňom a nič nezmení na našom úmysle zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry," povedal s tým, že o pripravovaných útokoch má informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie