Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kto vystrieda Sulíka? Saskári držia bobríka mlčania. Tvrdia, že ide o vnútornú záležitosť
Zdielať na

Kto vystrieda Sulíka? Saskári držia bobríka mlčania. Tvrdia, že ide o vnútornú záležitosť

BRATISLAVA / Bolo to krátko po voľbách, keď predseda ekonomických liberálov richard Sulík prezradil, že už nemá v pláne viesť svoju stranu. Aktuálne sa potvrdilo to, o čom mnohí špekulovali už mesiace.

Mlčanlivý Krúpa

Hosťom vo štvrtkovej relácii Na hrane TV JOJ bol aj polanec a člen SaS Juraj Krúpa. Ani za nič však nechcel komentovať voľby nového predsedu SaS. "Možno pribudnú ešte ďalší," dodal na konto dvoch kandidátov - Branislava Gröhlinga a Mariána Viskkupiča.  

Nechcel ani špecifikovať komu z dvoch známych kandidátov by dal prednosť. "SaS je dostatočne vyzretá strana, aby niečo podobné zvládla," uviedol ďalej na konto možného rozkolu v strane. Kaliňák sa postavil na stranu Juraja Krúpu s tým, že to je tajná voľba a stranícka záležitosť. 

Kde sa dvaja bijú?

O post predsedu strany SaS sa bude uchádzať Branislav Gröhling. Informoval o tom na sociálnej sieti. "Vo štvrtok som spravil zásadné rozhodnutie. Rozhodol som sa kandidovať na predsedu SaS," napísal Gröhling.

Na post predsedu SaS bude kandidovať aj podpredseda Výboru Národnej rady SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič. Člen republikovej rady SaS to kolegom v rámci internej komunikácie oznámil už 31. decembra. "Mojou hlavnou motiváciou je, aby aj po odchode Richarda Sulíka z postu predsedu bola SaS jasne pravicová a liberálna strana so silnými hodnotami slobody jednotlivca," napísal pre TASR.

Zdôraznil tiež nevyhnutnosť zachovať DNA strany v ekonomickej oblasti. "Teda presadzovanie štíhleho, efektívne fungujúceho štátu, nízkych daní a s tým súvisiacu ekonomickú slobodu tvorcov hodnôt," uviedol Viskupič. 

Prešľapy Richarda Sulíka

Richard Sulík sa postu predsedu SaS vzdá na najbližšom kongrese strany 23. marca. Uchádzať sa chce o novú funkciu čestného predsedu strany. Kandidovať bude do eurovolieb. O post šéfa strany sa môže uchádzať iba člen SaS.

Richard Suik čelil počas svojej kariéry vo vedení SaS niekoľkým situáciám, za ktoré si vyslúžil kritiku. Z posledných bolo najmä jeho "správanie" v Dubaji počas výstavy EXPO 2020 a to, že "trebalo vypiť bar", ale aj zistenia, že sa na výstave nenakladalo zodpovedne s verejnými financiami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie