Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Poslancov zaujíma nadobnutie Ficovho bytu: Ste protekčné decko, útoči predseda vlády na Šimečku
Zdielať na

Poslancov zaujíma nadobnutie Ficovho bytu: Ste protekčné decko, útoči predseda vlády na Šimečku

BRATISLAVA / Poslanci sa od štrnástej venujú hodine otázok a odpovedí.

"Nikdy som v politike nedostal nič zadarmo. Narozdiel od Vás, vy ste protekčné decko," uviedol premiér Fico na margo otázky od podpredsedu NR SR Michala Šimečku, ktorá sa týkala nadobudnutia bytu od poslanca za Smer-SD pána Muňka. 

Robert Fico uviedol, že opozícia má záujem za každých okolností tvrdiť, že koalícia a poslanci Smeru-SD sú netransparentní a všetko majú ukradnutí. "Tak isto vám neželám, aby ste boli dva roky stíhaný za nič," povedal smerom k Michalovi Šimečkovi. Odpovedi na otázku sa však vyhol. "Ak ste presvedčený, že som porušil zákon, obráťte sa na pána Lipšica," dodal Ficoza bujarého potlesku vládnej koalície. 

Šimečka označil reakciu Roberta Fica za "nedôstojnú predsedu vlády"

Fico sa bojí, tvrdí Šimečka

Šimečka reagoval na útok zo strany predsedu vlády aj na sociálnej sieti. "Robert Fico dnes na hodine otázok arogantne zaútočil na mňa osobne, aj na mojich kolegov a kolegyne z PS. V poriadku, akceptujem, že to je jeho štýl politiky," napísal líder progresívcov, ktorí tvrdí, že za jeho postupom vidí strach. 

"Podstatná je iná vec. Fico nám v skutočnosti o sebe hovorí toto: "Bojím sa a som v úzkych. Neviem odpovedať na otázku, ako je možné, že som si kúpil luxusnú nehnuteľnosť od vlastného poslanca Muňka výrazne lacnejšie, ako je jej trhová či nadobúdajúca hodnota. Ak by som priznal farbu, usvedčil by som sa z podvodného alebo protizákonného konania. Radšej teda spravím to, čo vždy, keď neviem kam z konopí. Prízemne zaútočím na všetkých naokolo"," poznamenal ďalej. 

Ohradil sa aj voči tvrdeniam prmiéra Fica o tom, že PS je neúspešný politický projekt. "Vo voľbách sme získali dôveru vyše 500-tisíc ľudí z celého Slovenska. 18% hlasov je najviac, ako kedy na Slovensku jasne liberálna a proeurópska strana získala. Vážime si to, a vďaka tejto dôvere je dnes v parlamente 32 aktívnych, odborne zdatných poslancov a poslankýň PS, ktorí denne rozoberajú každý škodlivý, nepodarený zákon Ficovej vlády na súčiastky. Nečudujem sa, že pán Fico je z toho nervózny," uzavrel. 

Najčítanejšie