Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Obvinenia Demokratov pokračujú: Máme dôkaz, že Žilinka sa stretol so Santusovou, GP tvrdí, že Šeliga klame
Zdielať na

Obvinenia Demokratov pokračujú: Máme dôkaz, že Žilinka sa stretol so Santusovou, GP tvrdí, že Šeliga klame

BRATISLAVA / Demokrati prišli s pokračovaním tlačovej konferencie "Generálna prokuratúra je v tom až po uši". Tvrdia, že to, čo robí zo svojej pozície Maroš Žilinka, je na uterák. Dôkazom má podľa nich byť aj to, že sa generálny prokurátor vyhýba médiám a to, že podĺa strany mal niekoľkokrát preukázateĺne klamať.

"Nech vám na kameru povedia, že také stretnuia neboli," povedal Juraj Šeliga na konto informácie, že generálny prokurátor sa mal stretávať nielen s Dianou Santusovou, ale aj prokurátorom Remetom a ďalšími, ktorí mali byť učastní tzv. vojny v polícii. 

"Samozrejme, že to súvisí," povedal na margo toho, čo mal vyšetrovať vyšetrovací tím oblúk. Poznamenal ďalej aj to, že Maroš Žilinka môže ísť vypovedať. Dodal, že ak bude GP prichádzať s tvrdeniami, že klamú, oni prídu s ďalšími dôkazmi. Šeliga však zdôraznil, že aktuálne tak neurobia, lebo politici nemajú "suplovať orgány činné v trestnom konaní"

Robert Fico podľa Šeligu roztočil propagandu, ktorá mala dopad na vyšetrovateľov NAKA, ale aj na to, akým spôsobom ako fungovala prokuratúra či polícia. "Žiaľbohu  do toho celého vstúpila generálna prokuratúra," poznamenal ďalej s tým, že vďaka väzbe do ktorej sa dostali vyšetrovatelia, ich mohol Robert Fico dikreditovať. Šeliga doplnil aj to, že niekoľkokrát boli spochybnené ich práva. 

"Maroš Žilinka je obyčajný klamár," povedal s tým, že reagoíval na vyjadrenie GP o tom, že sa so Santusovou nestretával. Pustil nahrávku, na ktorej mala Diana Santusová vypovedať o tom, že sa takéto stretnutia konali najmenej dve. "Čo robili na týchto stretnutiach? Predpokladám, že ruženec sa tam spolu nemodlili," pýtal sa Šeliga. 

Viac vo videu:

Šeliga klame, reaguje prokurátorka

Prokurátorka Generálnej prokuratúry SR JUDr. Katarína Habčáková vo vyhlásení uviedla, že sa "dôrazne ohradzuje voči opakovaným nepravdivým tvrdeniam Juraja Šeligu na včerajšej a dnešnej tlačovej besede strany Demokrati, kde tvrdil, že menovaná prokurátorka bola osobne zobrať vyšetrovací spis na ÚŠP v Pezinku. Prokurátorka GP SR JUDr. Katarína Habčáková vyšetrovací spis osobne zobrať nebola, dokonca nikdy nebola v priestoroch ÚŠP v Pezinku a navyše v dňoch, keď bol obsah dozorového spisu vyžiadaný, čerpala riadnu dovolenku".

Súvisiace články

Najčítanejšie