Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Program Slovensko sa nečerpá, krajina má pritom absorbčné kapacity vyššie, tvrdí Raši
Zdielať na

Program Slovensko sa nečerpá, krajina má pritom absorbčné kapacity vyššie, tvrdí Raši

BRATISLAVA / MIRRI v čele s Richardom Rašim (Hlas-SD) vypisalo dve výzvy na zelené a modré projetky. Hodnota výziev presahuje 70 miliónov. Na pretras prišla aj revízia Plánu obnovy.

Financie z Programu Slovensko sa nečerpajú a pritom už začalo "Po Remišovej tu zostal "Balík" problémov," povedal Raši, ktorý odkazoval na oboch bývalých ministrov, ktorý sa na rezorte od jeho vzniku vystriedali. 

Richard Raši  označil za prioritu vyčerpať všetky možnosti, ktoré prichádzajú s plańom obnovy. Ten mešká a ministerstvo plánuje jeho revíziu. Štátny tajomník MIRRI Michal Kaliňák uviedol, že rezortu ide o odstránenie fiktívnych položiek, výmenou za reálne potreby regiónov. Za príklad použil mesto, ktorá električku nemá, ale môže čerpať európske zdroje na koľajovú dopravu. 

Z aktuálnej výzvy môžu samosprávy vytvárať predovšetkým zeleň, ale aj regenerovať vnútrobloky. "Bude možné z nej realizovať zelené strechy, zelené steny, zeleň na budovách," povedal miister k aktuálnej vźvy. Modrá výzva poslúži najmä na tvrobu vodných plôch, ale aj na umelo vytvorené prvky v podobe fontán, ako aj pitných fontánok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie