Polojasno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vláda stále nevie, kedy dôjde k zverejneniu novely trestných kodexov, potvrdil to minister Susko
Zdielať na

Vláda stále nevie, kedy dôjde k zverejneniu novely trestných kodexov, potvrdil to minister Susko

BRATISLAVA / Vláda sa v prípade zverejnenia schválenej novely trestných kódexov, ktoré pred viac ako dvoma týždňami schválil parlament, naďalej odvoláva na nevyhnutné korektúry. Prezidentka podala vládnu novelu na ústavný súd. Žiada aj pozastavenie účinnosti.

Minister spravodlivosti za Smer-SD Boris Susko odpovedal na otázku týkajúcu sa kódexov na tlačovej konferenciu venovanú úmrtiu Jozefa Chovanca v Belgicku. 

Úpravy a korektúry, uviedol minister

Minister Susko sa vyjadril, že nevie, kedy dôjde k zverejneniu trestnej novely v zbierke zákonov. "My ho zatiaľ nemáme doručený," povedal minister za Smer-SD. Povedal, že zverejňovanie v zbierke má ďalší zákonný postup. "Urobiť korektúru gramatickú, autorskú, vrátiť to do národnej rady na autorskú korektúru," vyrátaval Boris Susko s tým, že následne je nevyhnutné urobiť konsolidované znenie osemnástich právnych predpisov. ODvolala sa na to, že až po splnení všetkých krokov bude možné rozsiahlu novelu, ktorá zásadne mení trestnú politiku štátu zverejniť v zbierke zákonov. 

Vláda posiela do Belgicka diplomatickú nótu

Slovensko vyjadrilo v diplomatickej nóte vážne pochybnosti týkajúce sa vyšetrovania úmrtia slovenského občana Jozefa Chovanca po zásahu polície v Belgicku v roku 2018. Minulý týždeň ju odovzdali belgickej veľvyslankyni. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD).

Súvisiace články