Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Richard Glück: Úder do Matovičovej tváre neľutujem, bál som sa, že pôjde do ľudí
Zdielať na

Richard Glück: Úder do Matovičovej tváre neľutujem, bál som sa, že pôjde do ľudí

BRATISLAVA / Richard Glück, ktorý ma na kandidátke strany Smer-SSD číslo 53, sa včera zúčastnil konfliktu medzi exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SSD) a expremiérom Igorom Matovičom (OĽaNO). Pre Noviny PLUS TV JOJ prehovoril nielen o dvoch ranách do Matovičovej tváre, ale aj o obvineniach z toho, že bol na smeráckej tlačovke počas služobnej cesty.

Obvinenie od Marosza z OĽaNO

Jána Marosza zaregistrovala verejnosť v momente, keď ho OĽaNO vymenovalo za riaditeľa Slovenského pozemkového fondu. Verejnosť pohoršilo, že tak, ako v mnohých iných prípadoch, tak vedenie OĽaNO urobilo bez výberového konania a bez potrebnej kvalifikácie uchádzača. Potom sa však po kandidátovi, ktorý má aktuálne číslo 33, takpovediac zľahla zem. O slovo sa prihlásil v súvislosti s bitkou, ktorá včera ovládla nielen internet, ale aj médiá a zahraničné spravodajstvo. 

Ján Marosz prišiel s tvrdením, že smerák mal byť počas tlačovej konferencie Smeru-SSD na služobnej ceste. "Zamestnanec Národného inšpektorátu práce v Košiciach, Odbor pracovnoprávnych vzťahov Richard Glück - kandidát SMERU do NR SR, mal dnes (13. 9.) nahlásenú služobnú cestu v práci. Z Vašich daní - vážení občania - počas nahlásenej služobky sa zúčastnil TB strany SMER, počas ktorej päsťou udrel do tváre Igora Matoviča v jeho vozidle. Jeho kolegovia sa na to nemôžu pozerať a rozhodli sa zverejniť túto okolnosť. Hanba smeráckym gaunerom, ktorí zneužívajú štátnozamestnanecké funkcie na páchanie zla! Verím, že tento násilník - ktorý nemôže obhajovať záujmy zamestnancov - okamžite bude vyhodený z Inšpektorátu práce Košice!" napísal na sociálnej sieti. 

Bol to bežný deň pred úradom vlády, kde sa Smer-SSD rozhodol venovať najskloňovanejšej téme posledných dní a zvolal tlačovú konferenciu venovanú migrácii. Práve na tú sa s terénnym vozidlom dostavil líder OĽaNO a expremiér Igor Matovič s tým, že prostredníctvom mikrofónu a megafónom vykrikoval, že za situáciu s utečencami na Slovensku je zodpovedný práve Robert Kaliňák. Nechýbali ani jeho obľúbené výroky o mafii a rôzne vulgarizmi. Tie však neboli cudzie ani jednej strane sporu a akosi dokazovali, že absolvovanie vysokej školy negarantuje tzv. "kinderstube" ani "chucpe".

Hanba je to Matovičova, facku neľutujem, prehovoril Glück

Pre Noviny PLUS 30-ročný právnik a kandidát Smeru-SSD povedal, že facku neľutuje. "Vôbec nie, zlý príklad dal pán Matovič a z toho videa je zrejmé, že ohrozoval celú spoločnosť. Bol nepríčetný a pokiaľ sa dohodneme, že vodič motorového vozidla pod vplyvom alkoholu má vlastne zbraň, tak rovnako sa na to pozeráme, aj keď je človek nepríčetný," lídrovi občajných sa podľa neho stav zhoršuje, lebo kade chodí, tade ľuďom nadáva a útočí na nich. 

"V tej chvíli ja som videl, že pred tým autom sú ľudia, a keďže ho mal naštartované na chodníku, tak som mal dôvodnú obavu, že v skrate zaradí "déčko" a napára to do ľudí. Vôbec nebol tento môj občiansky zásah prehnaný," dodal.

Vyjadril sa aj k obvineniam Jána Marosza k tomu, že smerácku tlačovku označil za služobnú cestu. "To je čistý hoax, ja som bol na služobnej ceste v pondelok a utorok. Včera bola streda, mal som normálne vypísanú dovolenku. Nemal som tento deň žiadne služobné povinnosti a nemal som ani služobné auto, ktoré by ma z pracovnej cesty odviezlo domov. Je to výmysel OĽaNO," uzavrel pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie