Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Korčok o svojom líderstve: Ak ma zvolíte, budem prezidentom, ktorý si stojí za svojim slovom
Zdielať na

Korčok o svojom líderstve: Ak ma zvolíte, budem prezidentom, ktorý si stojí za svojim slovom

BRATISLAVA / Ivan Korčok, ktorý je oficiálnym víťazom prvého kola prezidentských volieb prišiel na rozhovor do štúdia JOJ 24. Doterajšie výsledky s ním rozoberal moderátor Ivan Janda. Do štúdia sme pozývali aj Petra Pellegriniho, ktorý však pozvanie odmietol. 

Výsledky prvého kola sa objavili po štyroch hodinách od uzavretia volebných miestností. Napriek výsledkom v predvolebných prieskumoch verejnej mienky v ňom zvíťazil občiansky kandidát Ivan Korčok, ktorý predbehol predsedu NR SR a lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho.

Ten bol kandidátom strán Hlas-SD a Smer-SD. Nebol však kandidátom koalície, nakoľko Andrej Danko (SNS) sa niekoľkokrát vyjadril, že o podporu národniarov nemal záujem. Aktuálne sa skloňuje aj to, že druhé kolo boja o Prezidentský palác rozhodnú voliči Štefana Harabina. 

Korčok hovorí, že nič nie je vyhraté

Ivan Korčok povedal, že ďakuje za podporu, ale vylúčil oslavnú náladu. "Ten súboj bude veľmi vyrovnaný," uviedol Korčok s tým, že sa bude snažiť prihovárať ľuďom aj pred druhým kolom. Poďakoval sa za vysokú účasť. "Malo význam chodiť po Slovensku," povedal s tým, že občania chápu, o čo ide na Slovensku. "Ten hlas sa bude musieť spočítať znovu," uviedol s akcentom na druhé kolo. Korčok zároveň verí, že nedosiahol vrchol a pozval občanov na stretnutie na Námestí slobody v Bratislave. Ďalej mieri aj do Košíc a do Banskej Bystrice. 

Korčok zdôraznil, že dva razy navštívil aj južné Slovensko a plánuje tak urobiť aj pred druhým kolom. Ocenil aj výsledok, ktorý v tejto časti krajiny uhral. Ocenil aj výsledok, ktorý uhral doma. 

Rokovania o podpore od demokratických kandidátov

Ivan Korčok sa stretne s ďalšími demokratickými kandidátmi a bude s nimi rokovať o podpore. "Budem hľadať tú najlepšiu formu podpory," poznamenal s tým, že im nechce dávať odkazy cez médiá. "Vyhraté nie je," pokračoval ďalej s dôrazom aj na to, že Slovensko sa podľa neho potrebuje pohnúť z miesta. 

Zdôraznil aj to, že rešpektuje výsledok parlamentných volieb, ale zároveň si podľa neho jeho protikandidát musí uvedomiť, že sa uchádza o inú funkciu. Dodal, že ako prezident nebude zasahovať do chodu vlády, ale bude využívať politický priestor, ktorý prezident má. 

"Niečo sme asi urobili dobre, keď sa podaril takýto výsledok," povedal Korčok na margo výsledku po prvom kole. "Ak by ma občania zvolili, tak budem prezidentom, ktorý si stojí za svojím slovom," zdôraznil. Výčitky zo strany Petra Pellegriniho, že ho často spomína, označil Korčok za precitlivelosť. Doplnil, že on by sa menovania neobával. 

Súvisiace články

Najčítanejšie