Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ako je to s podporou pre Pellegriniho? U Harabina nevie pravá ruka, čo robí ľavá, hodnotí odborník
Zdielať na

Ako je to s podporou pre Pellegriniho? U Harabina nevie pravá ruka, čo robí ľavá, hodnotí odborník

BRATISLAVA / Na svojom kanále na sociálnej sieti Telegram Štefan Harabin uviedol, že pre podporu Pellegriniho zbavil svojho šéfa tímu funkcie. Odborník Radoslav Štefančík to označil za paródiu, kampaň pred druhým kolom považuje za nerovnú.

Miroslav Jureňa už nie je šéfom volebného tímu Štefana Hrabina. Na telegrame to priznal samotný Štefan Harabin po tom, čo Jureňa pre Extra Plus uviedol, že Harabin voličov vyzýva, aby volili Petra Pellegriniho. Štefan Harabin to pre Aktuality označil za podvod a "partizánčinu". 

"Moji voliči sú inteligentní ľudia. Vedia, čo majú robiť," poznamenal Harabin ešte počas volebnej noci, kedy bolo jasné, že do druhého kola mieria Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Pred voľbami však ešte tvrdil aj to, že obaja kandidáti, ktorí dominovali aj prieskumom, sú preňho rovnako neprijateľní. 

"Toto nie je moje vyjadrenie. Zakázal som celému volebnému tímu a nedal som poverenie nikomu, aby dával vyjadrenia v mojom mene. Neplatí nič iné len to, čo som povedal aj počas volebnej noci," dodal rezolútne Harabin. 

Pravá ruka nevie, čo robí ľavá, reaguje Štefančík

Podľa politológa Radoslava Štefančíka nemajú protagonisti sporu prehľad, čo sa deje v ich volebnom tíme. Zároveň uviedol, že "pravá ruka nevie, čo robí ľavá". "Vyznieva to, ako paródia, ako celá kampaň Štefana Harabina," poznamenal na margo diania u "Harabinovcov". "Napokon aj jeho vystupovanie niekedy pripomína skôr paródiu, ako seriózny prístup," uviedol s tým, že celá situácia je toho dôsledkom. 

Pellegrini a Taraba 

Na tlačovom brífingu dal podporu Pellegrinimu aj Tomáš Taraba po tom, čo sa médiá pýtali na jeho let poslaneckým lietadlom do Kráľovského Chlmca na výhode Slovenska. Taraba spomenul najmä prezidenta Kisku, ktorý si podľa neho užíval lietanie medzi Popradom a Bratislavou. Taraba to označil za mrhanie zdrojmi a spomenul aj následné cestovanie prezidenta Kisku vlakom s "kolónou ochrankárov". Zabudol však poznamenať, že ochranka pre hlavu štátu nie je voliteľnou záležitosťou, ale povinnosťou a hlava štátu sa jej nemôže vzdať. 

Nerovná kampaň?

Politológ ďalej na margo kampane poznamenal, že "Peter Pellegrini zapojil všetky kľúčové štátne inštitúcie a to s podporou svojich ministrov a poslancov". "Zdá sa, že kvôli nemu zasadla vláda niekde na juhu mimo hlavného mesta," poznamenal. 

Politológ uviedol, že Pellegriniho let lietadlom ho prekvapil. "Niekedy mi to tak príde, akoby si Peter Pellegrini neuvedomoval, že toto všetko mu môže v konečnom dôsledku zlomiť väz. Pred prvým kolom som povedal, že Pellegrini svoju funkciu využíva, dnes by som sa už nebál povedať, že ju zneužíva," poznamenal na záver. 

Podpora od Forróa

Podporu Petrovi Pellegrinimu dal aj neúspešný kandidát na prezidenta Krisztián Forró, predseda strany Maďarská aliancia. "V tejto chvíli a za týchto podmienok si myslím, že by bolo alibistické povedať, nech sa ľudia rozhodnú," uviedol Forró.

Pellegrini skonštatoval, že s Forróm majú za sebou nejaké rokovania, poznajú sa a na mnohé aj medzinárodné otázky majú podobné postoje.  "Nie som žiadny začiatočník a viem čo prezident váhou svojej osobnosti vie dosiahnuť," povedal na margo reálnych možností prezidenta presadiť niektoré z vízií. Forró zároveň Ivanovi Korčokovi odkázal, že stretnutie, ktoré bolo naplánované na dnes sa neuskutoční. 

Súvisiace články

Najčítanejšie