Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Andrej Danko: Sú situácie, kedy aj my sa hlásime o svoje slovo a tieto situácie prichádzajú
Zdielať na

Andrej Danko: Sú situácie, kedy aj my sa hlásime o svoje slovo a tieto situácie prichádzajú

BRATISLAVA / Andrej Danko sa k prezidentským voľbám a ich priebehu vyjadril na tlačovej konferencii v NR SR, ktorá bola venovaná zákonu o medveďovi. So Smerom-SD a Hlasom chce Danko rokovať a želá si, aby došlo aj k zmene rokovacieho poriadku.

"Víťazstvo Petra Pellegriniho, ako prezidenta, je víťazstvom celej koalície," začal Andrej Danko, predseda SNS a podpredseda parlamentu. Prezidentské voľby boli podľa jeho slov pre SNS strategickým rozhodnutím. "V prvom kole sme volili srdcom, v druhom rozumom," pokračoval. Rozloženie pozície prezidenta je podľa šéfa národniarov v rukách Petra Pellegriniho.

Uviedol však aj to, že ho zaujíma postoj Petra Pellegriniho ku koaličnej rade, ale aj to, kto ho nahradí včele Hlasu-SD. Andrej Danko sa netajil ani tým, že chce s koaličnými partnermi rokovať o ďalšej podobe koalície.

"Chceme jasne povedať na koaličnej rade, že sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, lebo sa zásadne prekreslí politická mapa," dodal Danko s tým, že detaily sa verejnosť dozvie po stredajšom rokovaní koaličnej rady.

"My sme si vedomí, kam patríme a kam nie. Neboli sme pozvaní na priebeh volebnej noci, nastavili sme si program tak, aby sme vedeli zagratulovať so cťou v mene SNS pánovi Petrovi Pellegrinimu, čo aj urobíme," doplnil Danko s tým, že "médiá často hľadajú zádrhel tam, kde nie je." Danko dodal, že bez SNS by Robert Fico nebol premiérom a Peter Pellegrini by nebol prezidentom. Zopakoval, že SNS si nedávala podmienky vstupu do vlády, ale situácia sa zmenila a partneri rozumejú jeho odkazu. "Sú situácie, kedy aj my sa hlásime o svoje slovo a tieto situácie prichádzajú," dodal a zdôraznil, že SNS musí zabojovať. 

Andrej Danko si po malíčku nárokuje celú ruku a štvrť tela

"Andrej Danko bude chcieť mať oveľa viac politickej moci, ako mu prináleží na základe volebného výsledku," poznamenal politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ. Politológ akcentoval, že s jedlom rastie chuť a po voľbách niekto ponúkol Dankovi na politickom tanieri "malíček a on si teraz nárokuje na celú ruku a štvrtinu tela"

"Prekvapuje ma, že ako človek, ktorý musel odstúpiť z prezidentskej kampane, lebo mal mizivé percentá a aby to nebola hrozná hanba, si teraz nárokuje viac politickej moci. Ja si myslím, že Andrej Danko môže byť spokojný s tým, čo má, lebo na základe toho, akú on má legitimitu v rámci obyvateľstva, toho má až dosť," dodal politológ na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie