Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Huliak musí skončiť, tvrdí Hlina. Dôvodom je aj fúkanie dymu na rastlinu v NR SR. Koalícia za poslancom stojí
Zdielať na

Huliak musí skončiť, tvrdí Hlina. Dôvodom je aj fúkanie dymu na rastlinu v NR SR. Koalícia za poslancom stojí

BRATISLAVA / Hlina nechápe, ako môže niekto disponovať súkromnými kanceláriami vo verejnej budove. Reagoval na virálne video poslanca Rudolfa Huliaka, ktorý fajčil v priestoroch NR SR.

O stanovisko sme požiadali aj poslanca Rudolfa Huliaka a správu budeme o jeho stanovisko aktualizovať.

Poslanec a šéf pôdohospodárskeho výboru Rudolf Huliak sa objavil na video, kde fúkal dym z cigary do sklenenej nádoby s rastlinami. Tvrdil, že rastlinu tak zachraňuje, lebo zomierala. Rudolf Huliak uviedol, že vo svojej súikromnej kancelárii si fajčiť môže. Poriadok NR SR však hovorí jasne, že v priestoroch budovy je zakázané fajčiť. 

"Národniarsky týždeň v parlamente" hovorí Hlina

"V parlamente máme v súčasnosit taký národniarsky týždeň," začal Hlina a spomenul nielen krik poslanca Romana Michelka (SNS) v angličtine, ale aj fajčenie v kancelárii, ktorého sa dopustil šéf výboru pre pôdohospodárstvo Rudolf Huliak (SNS).

"Preto dávame návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka," povedal Hlina s tým, te na schôddzi tak môže Huliak vysvetliť "svoje vedecké teórie". "Ak by sme chceli predmetnú rastlinku zachrániť skôr, môžeme tento bod zaraiť aj na aktuálnu schôdzu," dodal Hlina, ktorý však poznamenal aj to, že si nemyslí, že by chceli poslanci koalície zachrániť nevinnú rastlinku. Za ďalší z dôvodov označil aj to, že Huliak podľa neho nie je schopný zabezpečiť chod a rokovania výboru, ktorý vedie a ten je pravidelne neuznášaniaschopný. "Viem o čom hovorím, lebo som členom toho výboru," povedal s tým, že len v súvislosti s PPA boli zmarené dva výbory a ďalšie tri, ktoré zvolávala Tamara Stohlová (PS). Hlina dodal, že na predmetné mimoriadne schôdze výborov neprišiel ani samotný Huliak. 

Koalícia za svojim členom zrejme stáť bude

Poslanec za Hlas-SD Michal Bartek sa vyjadril, že Rudolf Huliak sa za fajčenie v kancelárii ospravedlnil a dôvody, ktoré avizoval Alojz Hlina (SaS) nepovažuje za dostatočné. "Nebuďme smiešni. Aj to, čo sa stalo s tým fajčením je úsmevné. Mňa by vyrušovalo, keby tsa to stalo v pléne parlamentu, to by bol problém. Bolo to. jeho kancelárii a myslím si, že sa z toho robí väčší rozruch, ako to v skutočnosti je," povedal poslanec pre Novinyy PLUS TV JOJ. 

Podobne to vníma aj ďalší poslanec vládnej koalície Erik Kaliňák, ktorý je zároveň šéfom poradcov predsedu vlády. Ten sa pre Noviny PLUS TV JOJ vyjadril, že predpokladá, že klub Smeru-SD za Huliakom stojí. Zároveň však poznamenal, že nemôže hovoriť za celý klub. "Ja nie som fanúšik dvojitého metra, takže k tomu fajčeniu, ktoré je pomaly štandardom v každej kancelárii každého poslaneckého klubu sa vyjadrovať nebudem," povedal Erik Kaliňák. Zároveň dodal, že "nemá jediný náznak informácie, ktorá by mala viesť k tomu, že by pochyboval o podpore pána Huliaka". 

Súvisiace články