Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Konsolidačné opatrenia prešli do druhého čítania. Parlament pokračuje inou témou
Zdielať na

Konsolidačné opatrenia prešli do druhého čítania. Parlament pokračuje inou témou

BRATISLAVA / Poslanci národnej rady ešte vo štvrtok 26. septembra v neskorých hodinách posunuli balík konsolidačných opatrení do druhého čítania. V piatok rokovanie v parlamente pokračuje.

Parlament pokračuje, ale už na inú tému a oveľa pokojnejšie ako vo štvrtok. Čítajú sa správy ombudsmanovi, čo poslancov zrejme veľmi nezaujalo, pretože plénum Národnej rady SR je veľmi tiché a poloprázdne. Zároveň ale doznieva balík opatrení na ozdravenie verejných financií, kedy sa v NR SR do večerných hodín rokovalo a bežala rozprava v prvom čítaní. Rokovaniu predchádzala veľmi silná vzbura opozície, ktorí nesúhlasili so skráteným legislatívnym konaním. Napriek tomu si ho však koalícia presadila spolu s kratšou rozpravou v prvom čítaní len na 12 hodín.

Čas využili na maximum

Opozícia tvrdí, že čas využila na maximum a koalíciu kritizuje za to, že do večerných hodín takmer nediskutovala. Vo večerných hodinách si poslanci odhlasovali prvé čítanie. Čo sa týka konsolidačného balíka, čaká nás pár dní pokoja a oddychu od tejto témy, v pondelok zasadá finančný výbor a druhé čítanie prebehne až v utorok, ale už teraz opoziční poslanci prichádzajú s úpravami, ktoré chcú zakomponovať do pozmeňovacích návrhov.

Súvisiace články